Home » България » Томислав Дончев: Президентът е модератор на сегашния хаос
Томислав Дончев: Президентът е модератор на сегашния хаос

Томислав Дончев: Президентът е модератор на сегашния хаос

Ако бъде избрано правителство, то ще е слабо, с компромиси, без ясна политическа логика, без ясна парламентарна подкрепа.

Това правителство има живот десет или двайсет дни, но трябва да свърши нещо. България има нужда от правителство, защото е изправена пред много предизвикателства. Но това правителство ще е слабо.

Това коментира Томислав Дончев в ефира на бТВ.

Избори 2 в 1 е нещо, което не се е случвало в новата политическа история и освен технологическите трудности, може да се случи дори и с машини. Това ще забави процеса, но не е невъзможно, посочи той.

Демокрацията не може да бъде предозирана, но и реакцията на гражданите, ако ги накараме да гласуват за трети път за парламент, ще ни се ядосат и прогнозата не е ясна, посочи той.

Едни нови избори имат потенциал да ни донесат политически ползи, но аз много не се радвам от това. Защото ако имаме партийните ползи и ползи за страната, по-важни са ползите за страната. И какво от това, ако ние си спечелим с няколко процента повече на следващи избори?, посочи той.

Омразата не е кауза, допълни Дончев.

Тези, които са отговорни за сегашната ситуация са тези, които се самоопределят като партии на промяната. Тук трябва да включа и президента, който беше вид политически модератор на всичко, което се случи, посочи той.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар