Home » Life Story » Смразяваща тишина: Защо Сърчаджиева така и не си намери мъж след смъртта на Ласкин
Смразяваща тишина: Защо Сърчаджиева така и не си намери мъж след смъртта на Ласкин

Смразяваща тишина: Защо Сърчаджиева така и не си намери мъж след смъртта на Ласкин

Времето може и да лекува някои проблеми, но не и болката от загубата на любим човек. Доказателство за това е Алекс Сърчаджиева.

Четири години след смъртта на своята половинка – актьорът Иван Ласкин, тя продължава да плаче за него. Звездата упорито отказва да търси нова любов, убедена, че никой никога няма да я обича, както Иван, нито тя ще може да обича друг мъж със същия пламък

„Четири години, Иване! Много те обичам, просто нямаш представа колко много!!! Преди четири години, на този ден за мен времето спря! И продължава да е спряло, и продължава неистово да боли! И продължава да е смразяващо тихо. Толкова много ми липсваш, мило мое момче”, написа Алекс Сърчаджиева в профилите си в социалните мрежи.

Повод за това своеобразно обяснение в любов към Иван Ласкин, с когото сподели 13 години от живота си, бе годишнината от смъртта му на 6 януари. Актьорът си отиде на Йордановден 2019 г. от чернодробна недостатъчност, след като месеци наред се бе борил за живота си. Той беше на 48 години. Дълго преди да почине се говореше, че шансовете му са минимални, но Алекс продължаваше да се бори и до последния възможен момент да се надява, че мъжът й ще живее още.

След Ласкин никой не е виждал овдовялата актриса с кавалер, въпреки че е една от най-харесваните жени в страната ни. Тя не си позволява флиртове, нито нова връзка. Вместо това отглежда сама дъщеря си София, която стана на 12 години преди месец, и отбелязва всяка годишнина от раждането и смъртта на нейния баща.

„Здравей, мили мой Иван! Днес пак имам нужда да ти пиша! Не знам защо тук, може би защото не знам къде! Днес, мило мое момче, ти имаш рожден ден! Знаеш ли, Иване, преди това беше един от най-щастливите дни в живота ми! Беше изпълнен с много любов, смях, топлина и щастие! Сега не е така!

Сега, Иване, ми е пусто! Празно е! Самотно е! Смразяващо тихо е! Защото теб те няма!

Защото ужасяващо ми липсваш! Защото искам да те прегърна и да не те пусна никога! Защото искам да те целуна! Защото имам нужда да говоря с теб! Защото искам да се смея с теб! Защото искам да видиш София! Защото имам нужда от теб и твоята усмивка! Обичам те много! Това е”, написа Алекс на 10 март миналата година, когато Ласкин щеше да навърши 52 години, ако беше жив. Нейните профили в социалните мрежи преливат от подобни трогателни текстове за починалия актьор.

Алекс не крие, че още при първата си среща с Иван е помислила, че ще бъде негова жена. Това става на снимките на филма „Най-важните неща” на режисьора Иван Андонов.

Премиерата е през 2001 г., когато младата актриса е 18-годишна, а Ласкин е на 31 и е един от най-харесваните мъже в държавата. Не една жена е влюбена в него, но когато среща момичето, той казва: „Ти ще станеш моя жена!”. „Гледай си работата!”, отговаря Алекс, но въпреки това не остава безразлична към чара на тогавашния красавец.

„След няколко години пак се видяхме и тогава всичко беше различно. Винаги съм го харесвала като актьор, още от „Васко да Гама от село Рупча“, а той е и изключителен красавец и доста жени са били влюбени в него”, разказва актрисата след смъртта на мъжа си. Тя го описва като човек-вселена, „много романтичен и невероятен мъжкар. Животът ми е бил прекрасен, изпълнен с много любов и смях. Била съм толкова обичана и толкова съм обичала! Тези 13 години с Иван са като роман”, спомня си още овдовялата звезда.

С мъжа й непрекъснато празнували обичта си с мили жестове, бележки с текст „Обичам те!”, които лепели из жилището си, и безкрайни обяснения в любов. Четири години след смъртта на актьора фенки на двойката припомнят едно от тези обяснения, насочени към Алекс, които той приживе пише в социалните мрежи:

„Толкова те обичам, че дори не забелязвам детето ни, когато притичва покрай теб! Толкова те обичам, че когато стоеше под дъгата в Гърция, тя ми се видя черно-бяла… Обичам бръчиците и нескопосаната ти прическа сутрин, когато се събуждаш и приличаш на мокро врабче… Толкова те обичам, че само когато съм с теб не съм егоист. Толкова те обичам, защото ме правиш добър и нежен, защото цериш просташкият ми характер само с поглед… защото те обичам! Обичам тайнството ти на честен човек и някои релефи от тялото ти, за които няма да споделя! Обичам дишането срещу лицето ми, когато спиш и аз те гледам! Обичам да те галя и ти да се усмихваш на сън…”.

Алекс е убедена, че никой повече няма да я обича така. Затова овдовялата на 35-годишна възраст звезда отказва да допусне друг мъж до себе си.

Предпочита да живее със спомените за голямата любов, вместо да се впусне в нова, от която би могла да се разочарова. Преди две години, на втората годишнина от смъртта му, тя пише: „Прегръщам те, Мило Мое Момче… там някъде, сред поляна от светулки”. Приживе Иван я водя на място, пълно със светулки, и й го „подарява”. Актрисата е убедена, че никога няма да забрави този жест, а любовта не е в скъпите вещи, а именно в такива нематериални подаръци.

Въпреки че не си позволява да забрави нищо от живота с мъжа си, тя рядко ходи на гроба му, както и на гроба на своята майка – актрисата Пепа Николова, която си отива от този свят през 2006 г. Двата гроба са близо един до друг. Алекс ги поддържа в добро състояние, но не обича да пали свещи край тях. Казва, че любимите й хора са с нея всеки ден, защото ги носи в сърцето си.

Старае се да поддържа спомена за тях и у дъщеря си София. Момичето никога не е виждало баба си, но майката й разказва за нея почти откакто е родена. А за Иван Ласкин разговарят непрекъснато.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 2 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар