Home » Здраве » Сварих един банан с кората, изпих течността и на сутринта не повярвах на очите си:
Сварих един банан с кората изпих течността и на сутринта не повярвах на очите си:

Сварих един банан с кората, изпих течността и на сутринта не повярвах на очите си:

Може би все още не сте чували за вълшебните свойства на банана. Оказва се, че той е изключително полезен за здравето, а особено ценен е вареният банан с кората.

Не особено известна е тази рецепта, но се оказва, че е отлична при справянето с редица здравословни проблеми, като особено с авитаминоза и невроза.

Бананът, богат на магнезий, може да окаже чуден ефект върху нервната система и помага да се отпуснем, като се бори със стреса и нормализира функциите на мозъка. Той не е само източник на енергия, но има и много други ползи, като тези на калия, полезен за мускулния тонус.

бананова отвара

Богат е също и на фосфор, благодарение на който се усвояват по-добре въглехидратите. Друга важна съставка към въпросната „отвара“ е канелата, която е много полезна при понижаването нивото на захарта и холестерола в кръвта. Според някои проучвания тя дори е добър антисептик за организма.

Тази простичка бананова отвара е полезна при артрит, артроза, мигрена и дори като помощник при борбата с килограмите.

Как да си я приготвим?

бананова отвара ползи

Необходими продукти:

1 узрял и сладък банан

1-1,5 чаена лъжица смляна натурална канела

1,5-2 литра вода

Сложете водата на котлона и щом заври сложете обеления банан и канелата. Намалете и варете 10 минути. Можете да я подсладите, като добавите мед (не захар). Тя помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар.

Прецедете и пийте топла половин час преди сън. След 30 минути ще започне да отпуска вас и вашите нерви и да ви приспива.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар