Home » Здраве » Рецептата за здраво сърце на прочутата лечителка Мария Требен
Рецептата за здраво сърце на прочутата лечителка Мария Требен

Рецептата за здраво сърце на прочутата лечителка Мария Требен

Aвcтpийĸaтa Mapия Tpeбeн (1907-1991) e сред най-известните билкари и лечители в Европа. Добива огромна популярност през 80-те години на миналия век, когато рецептите за илачите ѝ, базирани само на силата на природата, завладяват целия свят.

Тя е подпомогнала хиляди хора с тежки заболявания, а заветите на Mapия Tpeбeн ocтaвaт eтaлoн в пpиpoдoлeчeниeтo. Зa нeя билĸитe изĸлючитeлнo pядĸo дaвaт cтpaнични eфeĸти, a дoзиpaни пo тoчния нaчин, тe вceĸи път дaвaт жeлaния peзyлтaт c ycлoвиeтo, чe ce пoлзвaт пocтoяннo.

Сред най-прочутите ѝ рецепти са тези за здраво сърце, които предпазват от сърцебиене, инфаркт и други опасни сърдечни заболявания.

Отвара с бял имел

Препълнена чаена лъжичка с бял имел (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно. За по-голямо удобство дневната доза се налива в предварително затоплен термос. Това е отлично лечебно средство за всички увреждания на сърцето и кръвообращението.

Мария Требен препоръчва ежегодно да се провежда 6-седмичен курс на лечение с бял имел. В продължение на 3 седмици се пият по 3 чаши дневно, 2 седмици – по 2 чаши, а през последната седмица – 1 чаша чай на ден.

Смесен чай

Приготвя се билкова смес от 20 г лечебна пищялка, 10 г розмарин, 30 г маточина, 10 г лавандула, 20 г хмел и 10 г червен кантарион. 1-2 чаени лъжички от тази смес (за една доза) се запарват с чаша гореща вода. Оставят се да киснат 10-15 минути и се прецеждат. Чаят се пие топъл, бавно, на глътки.

Запарка с глог

Една чаена лъжичка глог (използват се листа и цветове) се запарва в една чаша гореща вода, оставя се да престои половин минута и се прецежда. Пие се на глътки по 2 чаши чай дневно.

Има и друг вариант – равни количества прясно откъснати листа и плодове от глог се поставят в стъклено шише и се заливат с 38-40% ракия. Шишето се оставя да престои на топло най-малко 2 седмици. От така получения екстракт се вземат от 4 до 10 капки дневно.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар