Home » Здраве » ОГРОМНАТА грешка на тези, които пият топла вода с лимон за отслабване:
ОГРОМНАТА грешка на тези които пият топла вода с лимон за отслабване:

ОГРОМНАТА грешка на тези, които пият топла вода с лимон за отслабване:

На темата са посветени милион публикации и форуми в социалните мрежи: някои казват, че вода с лимон трябва да се пие само на гладно, защото само тогава ще има смисъл, а други твърдят, че изобщо не е необходимо да се прави, защото няма съществена разлика.

Трети твърдят, че всяко време е подходящо, защото е 100 процента натурален продукт и следователно е полезно за тялото по всяко време.  Водата с лимон и мента е друг спорен момент.

Подбрахме няколко факта за вас. Като цяло проблемът е: кога се пие водата с лимон и трябва ли да е топла? В крайна сметка всичко зависи от конкретния човек. Ще ви кажем накратко защо можете и защо не трябва да пиете вода с лимон и ще добавим няколко рецепти как да приготвите тази страхотна напитка за максимален ефект.

Да започваме!

Вода с лимон – ползи

За тази напитка се казва, че почиства, овлажнява и активира. Водата с лимон влияе на енергийния метаболизъм и е страхотен имуностимулатор за борба с всички видове грип. Тази вода също се счита за чудесен начин за по-бързо отслабване.

Така че, според различни хора, най-добре е да се пие топла вода с лимонов сок на празен стомах. Може би наистина е полезно, но не забравяйте, че лимонът е кисел, а киселината дразни стомаха. Благоприятният ефект настъпва само когато всичко е балансирано и функционира правилно.

Ето защо за тези, които имат стомашни проблеми, повишена реакция към мазни и пържени храни и, не дай си Боже, проблеми с киселинността, пиенето на вода с лимон не е препоръчително. Ефектът не си струва да влоши и без това сложните процеси в стомаха ви.

Как да пием вода с лимон

Ако няма пречки да пиете вода с лимон, определено е препоръчително да я пиете. Важно е да не прекалявате и да не пиете тази лимонова напитка повече от два пъти на ден. Препоръчва се да се приема сутрин половин час преди хранене и вечер час и половина преди лягане. Полезният обем е 200 милилитра, което е една чаша с нормален размер. Грешката, която мнозина допускат тук е, че водата с лимон става твърде кисела, което може да доведе до висока киселинност на стомаха и съответно – проблеми.

Между другото, зъболекарите казват, че лимоновият сок вреди на зъбния емайл, така че си набавете сламка. Препоръчително е да пиете водата с лимон на малки глътки, така че постепенно да навлезе в стомаха. Водата трябва да е топла, но не гореща. Топлата вода незабавно се абсорбира от тялото, така че тялото не трябва да губи енергия, за да я загрее. Желаният ефект се постига почти веднага!

Рецепта за вода с лимон и мента

Препоръчваме също така да разнообразите напитката си, за да осигурите на тялото си нови витамини и по-малко стомашно дразнене. Ще използваме само прости, естествени съставки. Мента, джинджифил, мед и, разбира се, най-важната героиня на тази напитка – принцеса Лимон.

Топла вода с лимон – продукти:

  • Половин лимон
  • Чаша топла вода

Това е класическата рецепта, от която започва всичко. Подходяща е за тези, които искат да отслабнат, да тренират или просто да активират метаболизма си по-бързо сутрин. Ако стомахът ви издържа, изстискайте сок от половин лимон в чаша топла вода и разбъркайте. Това е!

Напитка за целия ден:

  • Половин лимон
  • 1 чаша топла вода
  • 2 супени лъжици захар

Това е чудесен избор за тези, които искат да попълват енергийните резерви през целия ден. Можете да подготвите цял термос. В този случай умножете всички съставки по 5, за да получите един литър страхотна тонизираща напитка. Не я пийте на чаши, а по малко, но на често – няколко глътки. Достатъчно за освежаване.

Рецептата на Синтия Сас:

  • 1 лимон
  • Лъжица настърган джинджифил
  • 2 литра вода
  • 10 листа мента
  • 1 краставица

Рецептата за американката Синтия Сас, която нарече създадената от нея вода средство номер едно за поддържане на жената в страхотна форма. Нарежете лимона и кората му на ситно (направете същото с краставицата), смесете ги с останалите съставки в удобен съд и пийте през целия ден.

Вода с лимон и мед

  • Половин лимон
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1 литър вода

Тази рецепта е най-подходяща за спортисти, които губят много течности по време на тренировка. Това е чудесен начин да възстановите част от енергията си и ефективно да утолите жаждата си.

Вода с лимон и мента:

  • 1 лимон
  • 10 листа мента
  • 1,5 литра топла вода

Нарежете лимона на ситно, добавете ментата и залейте с водата. Напитката трябва да се загрее леко, преди да я използвате. Чудесен начин за повишаване на имунитета и предотвратяване на настинки.

Нашият съвет към вас

Знаете ли, че водата с лимон е чудесен начин да се отървете от силното кафе всеки ден? Опитайте този заместител и ще бъдете изумени! Друго нещо, за което трябва да внимавате: Тази вода има активни биохимични свойства и трябва да се приема внимателно. Препоръчваме да се консултирате с Вашия лекар, за да избегнете възможни нежелани реакции.

Вода с лимон и мента, какво може да бъде по-просто? Като цяло трябва да сте по-склонни да избирате естествени лекарства, за да подобрите здравето си. Това обаче трябва да се прави разумно.

Не пропускайте да напишете вашето мнение в коментарите!

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар