Home » България » Лидерът на Швеция натри носа на ЕС: Нямаме никакви COVID мерки, а вие измирате като мухи!
Лидерът на Швеция натри носа на ЕС: Нямаме никакви COVID мерки а вие измирате като мухи!

Лидерът на Швеция натри носа на ЕС: Нямаме никакви COVID мерки, а вие измирате като мухи!

Стефан Льовен успя да надвие ЕС, като не пожертва доходите на населението!

Швеция е една от малкото държави в целия свят, които отказаха да се поддадат на паниката и не въведоха никакви COVID мерки, припомня 365 Новини. През есента това изглеждаше като груба грешка, но сега започва да се вижда, че всъщност премиерът Стефан Льовен е имал основание да действа по този начин.

Към днешна дата Швеция не е даже в топ 5 на починалите от коронавирус в Европа. За сметка на това лидерското място се държи от България.

Според последните данни, които са на Института „Джон Хопкинс“, в Швеция са загинали едва 1,8% от общия брой заразени в страната. За сравнение държави като Германия и Италия, които имат много строги мерки от година насам, имат починали съответно 2,8% и 3,1% от общия брой заразени, предаде bTV.

Нещо повече. В Швеция на 100 000 души умират по 130 човека с COVID. Докато в Италия бройката е 170. Това още веднъж показва, че мерките статистически не действат.

 

„Швеция подходи по-различно от останалите европейски държави. Нашата стратегия не се измени за цяла година. Тя е да се стремим да ограничаваме максимално вируса“ – разкри Льовен, предаде БТА.

Той все пак е доволен, че Швеция в момента има по-добри показатели от страните от ЕС. Това говори, че коронавирусът не се влияе от мерките и най-вероятно ситуацията по света щеше да е същата и без тях.

В Швеция от самото начало на пандемията се наблегна само на препоръки към гражданите. Непрестанно им се говореше колко сериозна е ситуацията и как те трябва да са отговорни, но нито за миг икономиката на страната не секна. Нищо не бе затворено, а дори и маски на лицето не се носят, с изключение на градския транспорт, и то в пиковите часове.

Шведският модел в крайна сметка се оказа по-успешен от този на ЕС, тъй като в страната умряха по-малко хора в сравнение с другите държави, но същевременно икономиката не беше срината и скандинавската страна ще излезе от пандемията с минимални загуби.

Източник: Зона98

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар