Home » България » Лекар на 82 г. се грижи за над 1000 души в пет села
Лекар на 82 г. се грижи за над 1000 души в пет села

Лекар на 82 г. се грижи за над 1000 души в пет села

На 82-години, но въпреки това всеки ден на работа в кабинета си в помощ на пациентите – това е всекидневието за д-р Йорданка Йорданова, която е единственият личен лекар в родното си село Драгоево.

С повече от 50-годишен стаж, тя казва, че да работи не е просто призвание, а начин на живот. Работим сутрин и следобед, за да може да обслужваме пациентите от района, защото вече са събрани пет села“, разказа тя пред Би Ти Ви.

А доволни и благодарни не са един и двама. Сред случите, които д-р Йорданова винаги ще помни, е моментът, в който заедно с медицинска сестра Жекова спасили живота на малко бебе, което имало гърчове.

„През тези 50 години аз много лекари смених тук, идват за по една година, за по две години и си отиват, но д-р Йорданова дали беше директор на Народно здраве, дали беше някъде, тя винаги е обслужвала хората“, разказа медицинска сестра Димитричка Жекова, която е на 75 години.

Над 1000 са общо пациентите, за които се грижи д-р Йорданова.

Тя съветва младите лекари да не се страхуват да работят на село и казва, че засега не мисли да прекратява практиката си.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар