Home » Скандално » Кирил Петков: Русия е третирала България като пета колония
Кирил Петков: Русия е третирала България като пета колония

Кирил Петков: Русия е третирала България като пета колония

Днес се проведе първа пресконференция на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ в пресклуба на БТА.

„В деня в който Путин едностранно спира доставките на газ в България искаме да изразиме следното. Тук сме, за да изразим своите политически и икономически виждания и за случващото се днес“, заяви Кирил Петков.

„За съжаление в близкото и по-далечно минало Русия е третирала България като пета колония. В България има много политически и икономически кръгове, които пряко защитават руските интереси. „Продължаваме промяната“ ще е партия, която ще защитава само българските интереси. Затова искаме пълна независимост и да сме част от европейското семейство.

„Продължаваме промяната“ е партия, която ще защитава изцяло българския интерес. Българският интерес означава независима България, свободна България и просперираща България. Другите интереси, зад тях стоят 3 милиарда за Турски поток, отказа от азерски газ и забавянето на гръцката връзка над 10 години.

Ще вземем ясна позиция в конфликта. Имаме ясна позиция, виждаме агресия от една държава към друга държава, не се опитваме да балансираме“, добави той.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар