Home » Скандално » Историята на една от най-големите престъпни групировки – СИК
Историята на една от най-големите престъпни групировки - СИК

Историята на една от най-големите престъпни групировки – СИК

Животът през 90-те години в България беше много динамичен. На сцената се появиха различни престъпни групировки, които маскираха криминалните си дейности със застрахователен бизнес. Е

дна от най-свирепите организации, която хората ще запомнят, се нарича СИК (Секюрити иншурънс къмпани). За нея ще разкажем по-долу в тази статия.

Кой стоеше зад групировката SIC?

Ръководството на SIC се състоеше от няколко знакови фигури в българската престъпност. На преден план стояха братята Маргини – Красимир Маринов и Николай Маринов, а също и Младен Михалев (Маджо) и Румен Николов (Пашата). Около тях се въртяха и други популярни от медиите личности, каквито са Венцислав Стефанов (президент на Славия), Иван Славков (бивш президент на БФС), Милчо Бонев (Бай Миле) и популярната Жени Калканджиева.

В част от пресата се споменава и за топлите отношения между групировката и лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов. Той е бил съдружник във фирма и добър приятел на Румен Николов (Пашата), който е сред основателите на застрахователната компания. Разбира се, историята около Борисов и СИК потъна в мрак, тъй като политикът отрича да е бил част от престъпността.

Каква беше дейността на СИК?

Официално групировката се занимаваше със застрахователна дейност и инвестиции. Другото лице на СИК обаче бе наистина грозно и мрачно. За фирмата се знае, че се занимава с рекет, контрабандни стоки, пласиране на проститутки, наркотици и още куп нелегални дейности.

За криминалната организация се твърди, че взима рекет от няколко известни клубове, сред които: Дама Пика, Сладък грях и Бонита в столицата. Всяко от тези заведения заплаща 50 на 100 от печалбата си на SIC. По този начин организацията получава свежи пари за дейностите си.

Какво казват медиите за СИК?

Телевизиите и пресата не спираха да следят подвизите на СИК, макар че групировката си плащаше на някои журналисти. Покойният Георги Стоев издаде 3 три книги, които посвети на криминалната структура. В тях той разказва за връзката между генерал Любен Гоцев и застрахователната компания. Споменава се за политическо лоби и още любопитни неща.

В разгара на войната между престъпните банди през 2002 година, умират множество членове на SIC. Само две години по-късно се състоя гангстерска престрелка в София, при която почина близкият до СИК – Милчо Бонев (Бай Миле) и още пет души, които имат контакти с фирмата.

В обобщение

За българската престъпност е казано и изписано много, но ние ви запознахме с една от най-опасните групировки, която вече е в миналото. Към днешна дата живите членове на СИК предпочитат да мълчат за нелегалните и осъдителни дейности на известната компания.

Източник: Kriminalnoto.info

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар