Home » Скандално » Яхта на Владимир Путин за 580 млн. евро бяга за Турция
Яхта на Владимир Путин за 580 млн. евро бяга за Турция

Яхта на Владимир Путин за 580 млн. евро бяга за Турция

Суперяхта за малко над 580 млн. евро, за която се говори, че принадлежи на Владимир Путин, беше преместена от сух док обратно в океана, пораждайки опасения, че може би е на път да напусне европейските води, за да избегне санкциите срещу Русия, съобщи в. “Дейли мейл”.

От края на лятото на 2020 г. луксозната лодка“Шехерезада” бе извън водата в яхтеното пристанище Порто ди Карара близо до Маса, Северна Италия. Тя пристигна само няколко месеца след като беше пусната да плава, за да бъде преоборудвана.

Сега обаче огромният плавателен съд е преместен обратно в океана. Тези действия предизвикаха спекулации сред местните жители, че неприлично луксозният кораб – дълъг 137 метра и оборудван със собствени спа центрове, плувни басейни, фитнес зала и две хеликоптерни площадки – може скоро да напусне яхтеното пристанище.

Изглежда и че италианската брегова охрана няма да има правомощия да го спре, защото собственикът му все още не е твърдо установен, което означава, че не може да бъде конфискуван на основание наложените срещу Русия санкции.

Ако суперяхтата наистина принадлежи на Путин, вероятно екипажът ще се опита да избяга от водите на ЕС в относително безопасното убежище на Турция. Оттам тя ще може да премине през Суецкия канал до Индийския океан, Индонезия или дори до пристанището Владивосток. Лодки, принадлежащи на мнозина руски олигарси, вече са направили това пътуване.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар