Home » Скандално » Ще останете без думи за това, което разкри проф. Вичева за хомеопатичните лекарства
Ще останете без думи за това което разкри проф. Вичева за хомеопатичните лекарства

Ще останете без думи за това, което разкри проф. Вичева за хомеопатичните лекарства

Проф. д-р Диляна Вичева е един от водещите УНГ специалисти, председател на Българското ринологично сдружение и зам.-председател по международната дейност на Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия.

Проф. Вичева практикува в Клиниката по ушно-носно-горлени болести на Университетска болница “Каспела” в Пловдив.

На семинар по повод 25-ата годишнина на Асоциацията на лекарите хомеопати в България проф. Дичева представи презентация за това как с хомеопатични средства може да овладеем болката и възпалението при вземането на PCR-тест, както и овладяването на паниката и стреса. Медиците наричат алостатичен стрес количеството стрес и безпокойство, което човек може да понесе преди да е толкова съкрушен, че да е неспособен да направи каквото и да било.

“Интегративната медицина е нова водеща тенденция в съвременната медицинска практика. Основава се на научни доказателства и оползотворява разнообразни терапевтични решения и лечебни методи, включително и хомеопатията. Хомеопатията е основен дял в интегративната медицина, разглежда човека в неговата цялост и лекува според спецификата на неговите симптоми и оплаквания. Неслучайно хомеопатията може да реши проблеми като антибиотичната резистентност и неефективността на редица медикаменти.

Хомеопатичните лекарства са нанодозирани. Те съдържат измерими наночастици и действат чрез моделиране на биологичните функции и на мрежовите структури в организма. Тези лекарства могат да овладеят алостатичния стрес, като внасят в организма гарантирано количество наноструктури с целенасочено органотропно действие, с ясен и измерим ефект – подобряват устойчивостта на системата.

“Съвременните предизвикателства пред медицината, свързани с пандемията от COVID-19, изискват да използваме в нашата практика и хомеопатични продукти. С тях може да се превентира болката и възпалението на носната лигавица след PCR-тест

Но преди всичко медиците, които правят тестовете, трябва да спазват основни правила. Вкарването на наконечника трябва да стане по долен носов ход, за да отиде в епифаринкса и назофаринкса. Процедурата е болезнена не заради друго, а защото при някои хора има изкривяване на носната преграда. Отделно има хипертрофия на носни конки, в резултат на което минаването по долен носов ход е болезнено и трудно изпълнимо.

След като вече сме достигнали назофаринкса, трябва да остържем носната лигавица, за да има резултат от теста. При това остъргване се получава травма, може да има и леко кървене и оток на носа. Поради увреждане на носната лигавица са засегнати и нервните й окончания, уврежда се и мукоцилиарният транспорт (извеждането на секрета от дихателните пътища).

Допълнителна трудност е, че при болка пациентът може да хване ръцете на вземащия пробата и да попречи на тестването. Ето защо е изключително важна психологическата нагласа на лекаря да предразположи пациента, за да може той да стане помощник в процеса на тестването. Това може да се улесни и от прием на медикаменти, преди да се вземе пробата. Тук на помощ ни идва хомеопатията. Спокойно при възпаление, травма и болка може да използваме монопрепарати и шуслерови соли на Германския хомеопатичен съюз (DHU), които си взаимодействат и взаимно засилват действието си (нарича се синергизъм)”, обясни експертът.

Проф. д-р Диляна Вичева

Един подходящ продукт е арника D3. При всички случаи на травма и съдов инцидент това хомеопатично лекарство има надеждно действие, облекчава болката, предотвратява възпалението, облекчава усещането за натъртване или контузия и влияе върху клетъчната адхезия и миграция по време на възстановяването и заздравяването на носната лигавица.

Шуслерова сол №3 (ферум фосфорикум) регулира плазмените нива на желязото, фагоцитарната активност, увеличава генерирането на клетките естествени убийци NK и на макрофагите, подобрява кислородната сатурация и особено намалява кръвонасяданията и болките.

Друг много подходящ продукт е хиперикум. Препоръчва се при травми или при последствия от наранявания на нервните окончания с изразен болков синдром. Хиперикумът се приема при нетърпими стрелкащи болки по хода на нерва и има много добър седативен (успокояващ) ефект след нараняване.

“Така че моят апел е преди да се направи PCR-тест, по време на самия тест и след това да продължат минимум десет дни с тази терапия – арника D3, ферум фосфорикум и хиперикум. Тя има въздействие върху целия организъм.

Шуслерова сол №7 (магнезиум фосфорикум) влияе на вегетативната нервна система при стрелкащи, въртящи, пробождащи болки, появяващи се внезапно и често променящи своята локализация. Участва и в защитата на клетката чрез лимитиране на възбудните процеси.

Комбинацията от шуслерова сол №3 (ферум фосфорикум) и №4 (калиум хлоратум) – пет таблетки се разтварят във вода и се пият сутрин – като по този начин цялостно подобряват мукоцилиарния транспорт. Конкретно сол №3 осигурява интензивността на движенията на цилите и функционалната цилиарност на епитела, а сол №4 намалява клетъчната дискламация, поддържа вискозитета на мукуса и предотвратява образуването на лезии на лигавиците.

Шуслерова сол №5 (калиум фосфорикум) има изключително добър ефект при физическо и ментално изтощение, при нервност, депресия, безсъние. Предвид психозата в момента от страх от заразяване с коронавируса, от цялостната епидемична обстановка е препоръчително поне три месеца да се взема шуслерова сол  №5”, препоръча проф. Вичева.

Тя допълни, че шуслерова сол №7 (магнезиум фосфорикум) повлиява на вегетативната нервна система и при тензионно главоболие, мигрена. Голяма част от пациентите с ковид инфекция се оплакват от ужасни болки по гръбнака и по мускулите

Така че при тези пациенти шуслерова сол №7 е изключително подходяща. Ефектът ще бъде много по-траен и по-добър, ако тези продукти се използват минимум в продължение на три месеца.

Ако се направи комбинация от арника D6 с шуслерова сол №3, то тогава се овладява възпалението и болката при вземане на PCR. Предишния ден да се вземат два пъти по една доза глобули арника D6 и шуслерова сол №3, три пъти, по две дози. В деня на провеждането на теста се взема арника 30 – по една доза глобули, начесто, до шест пъти през деня, в комбинация със сол №3 – по две глобули. Този прием трябва да продължи минимум 3 до 10 дни след теста.

“При травма на нервни окончания след PCR-тест трябва да направим добрата комбинация между хиперикум D6 – по една доза глобули, по пет пъти на ден, и шуслерова сол №7 – три пъти по две глобули. Три дни след теста да се повтори: хиперикум D6 по една доза глобули и шуслерова сол №7 – три пъти, по две таблетки.

Програмата за справяне с панически атаки и силен стрес, с депресивни състояния и изтощение след боледуване от коронавирус е да се приема шуслерова сол №5 – по пет таблетки сутрин, плюс шуслерова сол №7 – по десет таблетки вечер, които се разтварят в чаша гореща вода и се пият бавно, на малки глътки. Този прием дава добър ефект минимум един месец, но препоръчително е да продължи три месеца”, обобщи специалистът.

Мара КАЛЧЕВА / Здраве.то

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар