Home » Скандално » Шофьор избесня след странно поставена скоба: Ако жена ми не беше бременна, ставаше голям скандал!
Шофьор избесня след странно поставена скоба: Ако жена ми не беше бременна ставаше голям скандал!

Шофьор избесня след странно поставена скоба: Ако жена ми не беше бременна, ставаше голям скандал!

Читател на Plovdiv24.bg ни изпрати писмо, което е адресирано до заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов. Публикуваме го без редакторска намеса:

Уважаеми господин Чонов,

Казвам се Константин Димитров и съм собственик на автомобил с ДКН PB0889PK, на който вчера (04.05.2022г.) Ваши служители поставиха скоба със съмнително правно основание!

Накратко – в 12.00 ч. паркирахме в северната част на бул.“Марица“ и веднага след излизането си от автомобила жена ми потърси в чантата телефона си и изпрати СМС на номер 1332.

Получихме репорт, че не може да заплатим паркирането, понеже сме маркирани за поставяне на скоба, решихме че е грешка и изпратихме втори СМС. След получаване на същия репорт в 12.01 ч. жена ми позвъни на посочения телефон за информация 0893 633 270, разговорът продължи една минута, но единственото, което научихме, беше, че автомобилът е маркиран за поставяне на скоба и трябва да се заплати глобата.

Бяхме помолени да се върнем и да чакаме екип да я свали. Жена ми се върна при автомобила и изчака около 1-2 минути да дойде екипът Ви. Те свалиха скобата, взеха 40 лв. и предоставиха протокол 0103027 с час 12.00 ч. – часът на нашия СМС.

И за да обобщим, ще кажа, че от момента на паркирането, минавайки през два СМС-а, един телефонен разговор с продължителност от 1 минута, връщането ни до колата и идването на екипа Ви, изминаха около 3-4 минути! А, за да съм откровен с Вас, ако жена ми не беше в напреднала бременност и не исках да я подлагам на стрес, щеше да стане голям скандал!

Във връзка с горното наистина не искам да знам кой е измислил тази безподобна глупост, но бих искал да знам кога трябва да пуснем СМС?! По време на движение, с риск да причиним ПТП?! Защото, не може двама служители да се крият в храстите, да паркира автомобил, който те веднага маркират за поставяне на скоба, да ни видят гърба и докато ние правим опити чинно да си платим, те да нащракат сниките и да поставят скобата! Не се прави така! Да не говорим, че дори не ни дадоха касов бон за платената сума!

Няма да Ви съдя, понеже нямам време да се занимавам с вас, но ще Ви дам един съвет – за някои хора 40 лева може да не са животоспасяващи, но има хора, за които те са жизнено важни! Така че, погрижете си това да не се повтаря, понеже съм чел и за други подобни случаи с ОП „Паркиране и репатриране“, но до този момент не бях склонен да вярвам!

Прилагам скрийн от изпратените СМС-и, от проведения телефонен разговор и сканиран протокол с номер 0103027, от които дата и час е видно всичко!

Скандал в ПловдивС уважение:

Константин Димитров

П.С. Днес проверих на сайта на общината какви са условията за поставяне на скоби и видях, че сумата за сваляне е 30 лева + 2 лв./час. Вероятно сайтът не е актуализиран или сме платили обяда на служителите Ви, но това не е от значение!

Шофьор избесня след странно поставена скоба

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар