Home » Коментари » Шеф на ресторантьори шокира: Тотален локдаун в цялата страна поне за 14 дни!
Шеф на ресторантьори шокира: Тотален локдаун в цялата страна поне за 14 дни!

Шеф на ресторантьори шокира: Тотален локдаун в цялата страна поне за 14 дни!

За тотален локдаун в цялата страна се обяви днес председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов.

В следобедното предаване на „Радио Пловдив“ „Ден след ден“ той мотивира предложението си с огромните разходи, които браншът в момента плаща за ток и топла вода и с високата заболеваемост от коронавирус.

„Не е възможно да работим. Ако мислят трезво и реално как да помогнат на хората и как да помогнат на бизнеса, трябва да затворят. Трябва да затворят тотално не само нашия бизнес, а цялата държава. Поне за 14 дни. Затварят. Следят какви са показанията на вируса и решават дали ще пуснат още 10 дни да бъде затворено“.

По думите на Златанов, сега и „да работят, и да не работят, е все едно и също“. Оттам и заключението му: „По-добре да не работим“. Само аптеките и магазините за храна трябва да останат отворени, е мнението на хотелиера.

В понеделник представители на бранша се събират в Сандански да решават как ще посрещнат зимния сезон в условията на противоепидемичните мерки. За своя хотел Златанов е категоричен, че ще се тестват всички гости още на входа му. Според него, обаче, за да има изобщо зимен сезон, мерки трябва да се приемат точно сега, тъй като все още сме в „междинен“ туристически сезон.

„14 дни ще издържим“- посочи Златанов и прогнозира, че ако до 14-15 дни не се реши нещо, така че страната да излезе от тъмночервената зона, и чуждестранните туристи няма да спасят зимния ни сезон и някои дестинации може да „загинат“.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар