Home » Свят » Шеф за пример: Италианец подари по 1500 евро за бензин на всичките си служители
Шеф за пример: Италианец подари по 1500 евро за бензин на всичките си служители

Шеф за пример: Италианец подари по 1500 евро за бензин на всичките си служители

Италианският бизнесмен Сиро дела Флора подари по 1500 евро на всеки от служителите на фирмата си „Металурджика Ленянезе” заради поскъпналия бензин.

Според в. ”Република”, цитиран от „24 часа“, работодателят решил да направи този великденски подарък, „за да даде знак и на други предприемачи”, и за да компенсира работниците за повишените цени на горивата и енергията след началото на войната в Украйна.

„Не съм направил нищо изключително. Почувствах се задължен да допринеса за задоволяването на нуждите не семействата на моите служители”, казал 77-годишният Дела Флора.

Той е собственик на компания от сферата на металургията и индустрията му заема площ от 35 хил. кв. м. В нея работят 42 души. Дела Флора иска и други индустриалци да последват примера му в Италия.

Според индустриалеца, който се занимава с продажби на стомана, през миналата година фирмата му имала добри печалби.

„Сега обаче сметките за енергия поскъпнаха и за мен, а да не говорим за служителите ми. Малко повече пари в края на месеца във фиша за заплатата ще дойдат добре зa всекиго”, казал предприемачът

Сиро дела Флора, който сега е на 77 г., работи откакто е 14-годишен. Той иска да работи до 88-годишната си възраст. Казва, че цял живот е правил всичко сам, работил е като общ работник, шофьор, счетоводител. След това си купил малък склад, а после развил индустрията си.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар