Home » Свят » Шефът на ЕврАзийския съюз Сергей Глазев: Народът не разбира добре какво се случва в Украйна! ОБЯСНЯВАМ:
Шефът на ЕврАзийския съюз Сергей Глазев: Народът не разбира добре какво се случва в Украйна! ОБЯСНЯВАМ:

Шефът на ЕврАзийския съюз Сергей Глазев: Народът не разбира добре какво се случва в Украйна! ОБЯСНЯВАМ:

Ще се опитам накратко да обясня какво точно правим в Украйна и да обоснова необходимите мерки за постигане на Победата.

Специалната военна операция на Русия в Украйна бе крайно наложително мероприятие, заради разкрит от нашите служби план, изготвен от властовия и финансов елит на САЩ за завземане на властта в Русия. Той включва следните компоненти и стъпки:

1. Да се изтощят руските въоръжени сили във война срещу бойците от Въоръжените сили на Украйна – сили, добре обучени и контролирани директно от Пентагона, със „зашити“ от нацистки вертикал офицери, назначени от американските и британските разузнавателни служби. Да се превърне населението на Украйна в армия от зомбита, заразени с русофобия.

Успоредно с конфликта с Украйна да се настрои световната общност срещу Русия, чрез непрестанно отправяни срещу нейното ръководство обвинения за военни престъпления и геноцид. На тази основа да се конфискуват валутните активи на Русия и да се наложат тотални санкции срещу нея, като се нанесат максималните възможни щети на нейната икономика. Този етап от американския план всъщност вече приключи.

2. Да се тероризира руското население с обстрел на гранични населени места и военни инфраструктурни обекти, саботажи на транспорт, хакерски атаки. Да се порази общественото съзнание с поток от негативни фалшиви новини и антиправителствена пропаганда чрез социалните медии. Да се налага чрез собствени агенти на влияние във финансово-икономическите власти провеждането на икономическа политика, блокираща мобилизирането на ресурси, включително:

завишаване на лихвените проценти, продължаване на износа на капитали, насърчаване на паричните и финансови спекулации, манипулиране на обменния курс на рублата и вдигане на цените. По този начин многократно да се влоши ефектът от санкциите и да се провокира свлачищен спад в производството и намаляване на жизнения стандарт. Тази фаза е в разгара си.

3. На фона на спадането на жизнения стандарт и загуби в жива сила в хода на операцията, да се предизвикват протестни настроения и деструктивни обществено-политически действия с цел сваляне на легитимното правителство в Москва. Използва се целият арсенал от методи за организиране на „цветни революции“, финансирани от компрадорската олигархия под обещанието за размразяване на иззетите активи в американско-европейската юрисдикция.

Успоредно с това се подготвят организационни и идеологически основи за сепаратистки действия в регионите. Този етап е в процес на активно развитие.

Този план предвижда и следните задачи:

Консолидиране на контрола на САЩ над Европейския съюз и страните от НАТО;
Използването на въоръжените сили на Полша, Румъния и балтийските държави, както и наемници от страните от Запада, Близкия и Средния изток във военни операции срещу Русия;
Унищожаването на мъжкото население и реалното поробване на жените и децата в Украйна за последващото развитие на тази територия в интерес на силово-финансовия елит на САЩ, Великобритания и Израел. Така Украйна би се превърнала в чудесен плацдарм и команден център на англо-саксонския глобален елит за осъществяване на контрола по пълното колонизиране на Русия.

Изпълнението на този план всъщност е насочено към унищожаване на руския свят. След това американската „дълбока държава“ планира да унищожи Иран и да блокира военно-икономически Китай.

Поради обективните закономерности на световното икономическо развитие обаче този план е обречен на провал. САЩ няма да могат да спечелят глобалната хибридна война, която отприщиха, за да запазят глобалната си хегемония. Те безвъзвратно я губят от Китай, който бързо се разраства и доби допълнителен устрем в резултат на антируските санкции на Запада.

В стремежа си да нанесат максималните възможни щети на Русия, Вашингтон, Лондон и Брюксел всъщност вече изиграха основните си козове: монопола върху емитирането на световни валути, имиджа на образцови правно-демократични държави и вярата в неприкосновеността на частната собственост. Така сега те поставиха всички независими от тях държави пред необходимостта да търсят нови глобални валутни инструменти, механизми за застраховане на риска, възстановяване на международното право и създаване на собствени системи за икономическа сигурност.

Антируските санкции не засилиха, а напротив, подкопаха глобалното господство на САЩ и ЕС, към което останалата част от света вече се отнася с недоверие и опасение. Те драстично ускориха прехода от еднополюсния към новия многополярен световен икономически ред и засилиха скоростта на изместването на центъра на световната икономика от САЩ и Европа към Югоизточна Азия.

Русия трябва да устои на конфронтацията със САЩ и НАТО, довеждайки операцията си в Украйна до логичния й победен завършек, за да не се окаже разкъсана в борбата между тях и Китай, който необратимо се превръща в лидер на световната икономика.

Авторът: Сергей Юриевич Глазев е генерален секретар на ЕврАзийския икономически съюз, руски икономист, съветник на президента на РФ Владимир Путин по въпросите на регионалната икономическа интеграция. Бивш министър на външноикономическите връзки на Русия, депутат в Държавната дума три мандата. Доктор на икономическите науки, професор, академик от Руската академия на науките, член е и на Националната академия на науките на Украйна (от 2009 г.)

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 3]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар