Home » Коментари » Читателка за „Либхер“: Българинът е адски мързелив човек, който иска само да получава
Читателка за "Либхер": Българинът е адски мързелив човек който иска само да получава

Читателка за „Либхер“: Българинът е адски мързелив човек, който иска само да получава

Читателка на Plovdiv24.bg се възмути от публикациите за стачки и протести в „Либхер“ и заподозря платено обслужване на интереси. „За мен беше чест да работя в тази фирма“, написа в писмо до редакцията ни Неда Трендафилова.

“20 години съм работила в Електроапаратурен завод – Пловдив, който беше един от най-уредените заводи в България. Но такова отношение към работници и служители, каквото има в “Либхер“, никога не съм виждала в живота си“, разказа жената, която работи като обикновен конструктор в предприятието, без да е началник и има още няколко месеца до пенсия.

“Първият шок, който изпитах, когато започнах работа в “Либхер“, беше точно това – отношението. Директорите стояха последни на опашката, никога не минаваха пред работниците. Изключителната чистота и откритост на всичко, което се върши беше другото, което ме впечатли. Факт е, че работниците при нас получават заплата над средната за страната, без да им се изисква никаква квалификация, или някакъв кой знае какъв сериозен труд.

Облечени са с работно облекло – зиме и лете, и обувки, имат уреден транспорт. Автобусите обикалят половин Южна България, за да ги събират. Имат почивки сутрин, обед и вечер, ако са нощна смята. Аз съм видяла какво представлява и българският работодател“, разказа още Трендафилова.

Тя е възмутена, че се излива “такава помия“ срещу този работодател у нас. На българина винаги му е малко, винаги го карат много да работи, българинът е адски мързелив човек, който иска само да получава, без да дава“, коментира още конструкторката.

“При нас, който работи, си получава каквото трябва. “Либхер“ ги праща в задгранични командировки, плаща им като на бели хора, настанява ги в самостоятелни стаи. Това никога не може да се види при българските работодатели. Не е вярно, че няма немско ръководство. То е австрийско. Това, което се говори, са пълни глупости.

Елате и вижте тоалетните! 90% от хората нямат и по домовете си такива тоалетни. Имаме и места за почивка, навеси за пушене, лампи за улавяне на комари, двойно изолирани тавани. Нашата народопсихология е под всякаква критика, Андрешко е жив.

Масово хората разсъждават като мен. Ако работата не им харесва, да я напуснат. Нашите ръководители били нереализирани комунистически началници. Абсолютно несъстоятелно е това, което се говори“, разказа още Неда Трендафилова.

По думите й, в германската фирмена група “Либхер“ работят около 2000 души. Според Трандафилова, да се говори срещу този концерн означава да не се оценява какво бихме загубили и колко хора биха останали без работа, ако “Либхер“ реши да се оттегли от България.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар