Home » Свят » Цели 16 години първият й мъж я пребива, докато един ден тя решава да избяга. Останалото е легендата за Тина Търнър (СНИМКИ)
Цели 16 години първият й мъж я пребива докато един ден тя решава да избяга. Останалото е легендата за Тина Търнър (СНИМКИ)

Цели 16 години първият й мъж я пребива, докато един ден тя решава да избяга. Останалото е легендата за Тина Търнър (СНИМКИ)

Едва ли има по-голяма легенда на съвременната рок музика от иконата Тина Търнър, с която се простихме завинаги преди броени дни, за да остане в историята и сърцата ни завинаги. Но лъскавият живот на звезда, който публиката вижда, е само върхът на айсберга, под който се крият сълзи, страдания, побой и едно бягство, което слага нов старт в живота на емблематичната певица. 

Когато ТИНА ТЪРНЪР напуска първия си съпруг Айк, който е и неин шеф, похитител и брутален насилник, тя се измъква от хотелската им стая в Далас с една единствена мисъл в ума си:

„Изходът е през вратата.“

В продължение на шестнадесет години мъжът й я пребива. След поредния побой Тина Търнър измива кръвта от лицето си, увива с наметало окървавените си дрехи, скрива очите си с чифт слънчеви очила и увива с шал главата си, защото отокът е бил толкова лош, че не е могла да си сложи перука.

Тя бяга от хотела, скрива се зад кофите за боклук и след това изтичва до Ramada Inn, където моли за стая. Оттам тя бяга през среднощната магистрала, където камиони профучават покрай нея, но никой не спира. В джоба си има само 36 цента, кредитна и карта за отстъпка за бензиностанции Mobil. Напускайки хотела, тя не притежава нищо друго.

Когато подава молба за развод, тя отправя необичайна молба. Не иска нищо: нито правата върху песните, нито колите, нито къщите, нито парите. Всичко, което иска е, сценичното име, което бившият и съпруг Айк й дава – Тина, и фамилното му име – Търнър. Това е името, с което светът я познава и запазването му е единственият й шанс да спаси кариерата си.

„Вземи всичко, което съм направила през последните шестнадесет години“, казва му тя. „АЗ Ще Взема БЪДЕЩЕТО Си..!“

Айк и Тина

Нещата са могли да се развият по много начини след това. Могла е да продължава да чисти къщите на свои приятели, за да оцелее, могла е да продължава да се храни с купони за бедни. Могла е да работи в неизвестност десетилетия, може би правейки записи за малки лейбъли, които да бъдат оценени от ценителите на винил в Портланд. Могла е да остане във Вегас, където отива за първи път след развода, за да се събере, работейки като шлагерна певица. И, разбира се, като се има предвид това, през което е преминала, тя е могла да не успее.

Вместо Това, ТИНА ТЪРНЪР Става Най-Голямата Световна РОК ЗВЕЗДА на 80-те години.

Тина

Чернокожата жена на средна възраст става рок звезда на 42… Седнала на върха на 80-те, сякаш това е нейният трон.

Тя успява да постигне това заради невероятните качества, които притежава (това е жената, чийто лейбъл й дава две седмици, за да запише соловия си пробив. Private Dancer става пет пъти платинен) – тя решава да говори публично за брака си изпълнен с насилие и да изгради собствената си идентичност, като по този начин да даде надежда и кураж на безброй жени.

Тя практикува будизма Сока Гаккай Ничирен, на който приписва оцеляването си. Нещо, което е неприсъщо за чернокожо момиче от Тенеси. Тя остава благочестива и духовно смирена до края. Никога не обвинява или
не напада бившия си съпруг.

Вторият брак на ТИНА е с Ервин Бах – немски музикален директор, 16 години по-млад от нея.

Тина и Ервин Бах

За него тя каза: „Ервин, който сам по себе си е природна сила, никога не е бил ни най-малко уплашен от моята кариера, моите таланти или моята слава.“

Тина и Ервин Бах

Тина Търнър съпруг

През 2016 г., след редица здравословни проблеми, бъбреците на Тина започват да отказват. По това време тя вече се е отказала от американското си гражданство (“Любовта ми и славата ми са извън Америка”, казва в едно интервю) и е швейцарска гражданка. Започнала да се подготвя за асистирано самоубийство (евтаназията е разрешена в Швейцария), когато съпругът й се намесва. Тина казва: „Той не искаше друга жена или друг живот“.

Тина Търнър съпруг

Той й дарява един от бъбреците си,купувайки й остатъка от времето й на тази земя и може би затваряйки цикъл, който я отвежда от мъж, който я е наранявал почти до смърт, до мъж, който е готов да си причини нараняване, за да я спаси от смъртта.

Тина и Ервин

Родена в семейство на земеделци, като Анна Мей Бълок през 1939 г., тя умира като Тина Търнър във великолепно швейцарско имение: кралицата на рокендрола; бурята на сцената със свиреп, като дива котка глас; жената с настръхващи кожата сила и способности; ГЛАСЪТ За Вековете… ОЦЕЛЯЛАТА след ужасно малтретиране и защитничката на други в подобни ситуации. Писател и Актриса – ревностен будист, съпруга и майка. Човешко Същество с РЯДЪК ТАЛАНТ и Постоянство, което чрез извънземната си енергия и блясък Се ПРЕВЪРНА ЛЕГЕНДА..! “ ПОКЛОН !!!

Източник: Интернет ‘Нежна’

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар