Home » Коментари » Халваджиян: Не само у нас, в цяла Европа всичко се вдига! Ако знаете какви цени ми изпраскаха!
Халваджиян: Не само у нас в цяла Европа всичко се вдига! Ако знаете какви цени ми изпраскаха!

Халваджиян: Не само у нас, в цяла Европа всичко се вдига! Ако знаете какви цени ми изпраскаха!

„Не са много предаванията, които имат толкова дълъг живот. Щастлив съм, че „Капките“ продължават да са това, което бяха преди 10 години. И също така, че продължават да събират в понеделниците милиони българи пред екраните. Това е нещо позитивно. Ние също преживяхме трудно локдауна.

При първия такъв, „Капките“ бяха без публика при празни зали. Но се получи оригинално и дефекта го превърнахме в ефект. Трудно е и за водещите, и за журито, и за артистите да излизат на празна зала, когато няма обратната връзка“, сподели в студиото на „Здравей, България“ продуцентът Магърдич Халваджиян.

„От днес официално започваме да съобщаваме участниците. Ще ви кажа двама, а останалите постепенно ще ги обявяваме. В шоуто влиза един лекар – доцент Мазов от „Откраднат живот“ (говорим за актьора Моню Монев, познат на зрителите на Нова от хитовия медицински сериал), а другото име е Руслан Мъйнов. Този сезон решихме да има повече актьорско присъствие. През последните сезони наблегнахме на доста певци.

Мисля, че е време да върнем „Капките“ там, откъдето те започнаха. В началото бяха повече имитации и актьори. Очаквам от актьорите истински превъплъщения и добри имитации. Те не могат да се мерят с певците по пеене, но не трябва да забравяме, че „Капките“ е шоу за имитации. Очаквам много да се забавляваме“, разкрива част от звездните участници продуцентът.

„Ако решиш, че нещо, което правиш, е матрица, си свършен. Винаги трябва да правиш нещо ново и да изненадваш зрителя. Във всяка работа е така. Ако приемеш, че работата ти е copy-paste, това е началото на края. Трябва винаги да се развиваш. Не можем да излизаме много от формата. Той е ясен и има правила. Но винаги можем да направим изненада на зрителя и да разнообразим. Можем по някакъв начин да променим матрицата. Но виждаме, че вече 10 години „Капките“ работят безусловно и механизмът е намерен много точно“, коментира за трудностите при създаването на шоуто Магърдич.

„За десетия сезон много мислехме какво да направим като промяна и взехме решение, което вие чувате за първи път. Рачков се връща в „Като две капки вода“ и ще бъде водещ заедно с Геро. „Забраненото шоу на Рачков“ се измества за септември месец, тъй като няма как той да води две предавания. Взехме решение за юбилейния сезон, Рачков, който е емблема на шоуто да се завърне заедно с Геро. Това е позитивна новина, тъй като публиката си харесва водещите на „Капките“. Миналата година, той пропусна един сезон, когато стартира неговото предаване“, споделя втората голяма новина, свързана с дългоочакваното шоу в ефира.

„Най-лесен ми е кастинга за „Капките“. Хората искат да участват в шоуто. Не им се обаждам аз, а те ме търсят. Има много желаещи, защото шоуто показа, че артистите, които влизат в шоуто, извличат само позитиви за кариерата си. Няма скандали, интриги, от които артистите се притесняват, тъй като те влияят на имиджа им. Трудното е друго. Замислете се, че за 10 години минаха толкова много хора през „Капките“ и не са повтаряни, като изключим сезона „All Stars“. Истината е, че шоуто е голяма провокация за тях, защото излизат от собствения си калъп и за един артист, това е много важно.

Артистът си е изградил собствена матрица и когато идва в „Капките“ му се налага да разруши всичко, което е градил, за да прави различни неща. Това за тях е огромна провокация, с плюс. Те харесват провокацията, тъй като душата на артиста е такава и те искат да правят различни неща и да се изявяват по различни начини. Всички помним провокацията на Геро, на когото се наложи да изпълни песен на Spice Girls – това е емблематично изпълнение. Смятам, че световните големи артисти, много рано са надживели комплексите си. Артист с комплекси не може да е артист. Трябва да си освободен от тях. Вземете един Роби Уилямс, който в клипа си подскача и е облечен като зайче. Те нямат тези комплекси и затова са толкова големи“, коментира каста и звездните участници.

„Калин Врачански направи уникални неща в шоуто. Скоро го гледахме отново и мога да потвърдя, че той се хвърли в предизвикателството. Откровено споделям, тъй като 25 години работя с актьори, артисти и хора от шоу бизнеса, такъв професионализъм какъвто имаше при него, е рядко срещан. До всеки детайл се изпипваше и той работеше денонощно, за да си изгради образа. Свалих му шапка. Понякога в шоуто идват хора, с мисълта да участват и не го приемат на сериозно. Когато мине първият лайф, осъзнават къде са попаднали и се стягат. Докато Калин от първата секунда влезе по този начин. Уважавам професионализма и хората, които работят на 100%. Не можеш да излъжеш по телевизията и всичко се вижда“, допълва Магърдич.

„В първия сезон се спомням скованост – наша обща. Започваме шоу, което дори не можехме да го обясним. Някакви звезди имитират други звезди. Вече има традиция, но преди 10 години не беше така. Когато разчупваш стереотипи в началото винаги е трудно, защото не знаеш доколко зрителят ще го възприеме. Първият сезон няма много общо със сегашните. Тогава опипвахме почвата. Имам едно хубаво качество. Когато гледам нещо, умея да се абстрахирам от това, че съм режисьор и продуцент и го гледам като зрител. Ако ми въздейства и усетя, че искам да го догледам до края, то инстинкта ми показва, че това работи“, си припомня началото на шоуто.

„Навсякъде цените се увеличават, в цяла Европа е така, всичко се вдига. Аз съм производител на просеко – ако знаеш какви цени ми изпраскаха сега за бутилки, за етикети, за кашони. Всичко се вдига навсякъде. 20 процента е в Италия вдигането на суровината. Ние плачем и си мислим, че само в България става нещо. Обща е бедата“, коментира продуцентът повишаването на цените у нас.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар