Home » Свят » Украинска бежанка във Варна: Има нещо сбъркано в България! Не идвайте тук
Украинска бежанка във Варна: Има нещо сбъркано в България! Не идвайте тук

Украинска бежанка във Варна: Има нещо сбъркано в България! Не идвайте тук

България не е желано място за живот, както за младите и можещи българи, които бягат на Запад, така и за хората, бягащи от войните.

Макар украинците да са народът, приютил през вековете най-голям българи, бягащи от войните тук, сега украинските бежанци често се сблъскват с ненавист от някои нашенци.

Миналата седмица десетки коли на украински бежанци бяха оставени без номера във Варна.

Негостоприемното отношение на голяма част от нашенци се изразява в открита враждебност, но проблемите на бягащите от войната не свършват само в сблъсък с традиционните ни ценности.

Украинците ясно виждат, че България няма нищо общо с другите европейски страни не само като манталитет, но и като финансово състояние и възможност за нормален живот, което вероятно е свързано.

Украинските бежанци, които пристигат в България вече втора седмица след началото на военните действия на територията на тяхната страна са силно озадачени от заплатите, които се получават в България и цените на хранителните и нехранителните стоки в магазините ни, пише gzona.eu.

Жителка на Киев на име Марина, която в момента се намира във Варна споделя в социалните мрежи своето възмущение, публикуваме без редакторска намеса:

„В България сме, всички сме добре, седмица след като се настанихме в хотела, вече се оглеждаме как да се установим тук, защото никой не знае кога ще завърши ужаса в Украйна. Четем обяви за работа и проверяваме цените за наем на квартири.

Но има нещо сбъркано в България, например продавачка в магазин ще получава до 1000 лв заплата, квартирата на месец обаче струва около 500 лв, после като добавим и цените на храните, които са високи, много високи спрямо Украйна, а според местните тук цените са по-високи дори от тези в Германия, трябва да се запитате с какво ще си плащате комуналните разходи, ток, вода както и с какво ще си платите разходите за децата.

Има нещо сбъркано в тази държава от ЕС.

Така че мислете преди да се качите в автобусите, тук може и да е на запад от Киев, но определено няма нищо общо с разбирането ни за западните държави, като Германия, Италия, Франция, Испания….

И между другото, не вярвайте, че някой тук раздава на бежанците пари, не тук може и да плащат нощувките ни, храната ни, но само ако живеем в хотели и то в следващите три месеца, след това трябва да се оправяме сами, ами ако войната продължи още много време, какво ще правим в България, не знам….“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар