Home » Скандално » Украинка: Много искам да срещна Костя Копейкин и да му се изплюя в лицето
Украинка: Много искам да срещна Костя Копейкин и да му се изплюя в лицето

Украинка: Много искам да срещна Костя Копейкин и да му се изплюя в лицето

„Три месеца изминаха от войната в Украйна. Хората там живеят в очакване. Всичко започна с шок и паника, хората се разпръснаха из Европа. Има толкова невидими разрушения.

Навсякъде, където идем, ще носим емоционалното си състояние от войната“, това каза украинският културен деец Таня Станева и кореспондент на bTV в Украйна в предаването „Тази сутрин“.

„Много искам да срещна Костадин Костадинов – Копейкин и да му се изплюя в лицето. Ако има тази възможност, ще я направя. За съжаление по-глупавите хора, които не могат да анализарат нещата, вярват на негоовата пропаганда. ези, които следват руската пропаганда оскверняват паметта на Иван Минков“, каза още тя.

Станева направи и репортаж за младия бесарабски българин Минков, който загина във войната в Украйна.

Какво е починал младият войник?

Били са на позициите си, но са били обкръжени от руската окупационна армия. При опит за евакуация колата е била трета в конвоя. Руската армия започва да обстрелва колоната и взривяват първата кола. Останалата част от колоната обръща и се връща на позициите си.

Украинските войници успяват да се укрият, но руската армия взривява сградата, в която са те. Иван остава под развалините на сградата, до които дълго няма достъп, пише bTV. Близките му дълго се надяват, че може да е жив, че някой от местните жители го е спасил или може да е в плен, но жив. Иван е имал приятелка, на която е смятал да предложи брак. Сега тя разказва, че той ще остане първата ѝ любов.

Украйна винаги ще помни подвига му, а едно българско село в Украйна ще го увековечи като преименува улица в негова чест. Местните жители събират пари за паметник на младият войник Иван Минков.

 

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 3 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар