Home » Коментари » Тончо Токмакчиев изригна срещу комунизма: 10 години чакахме за Лада, как може да се говори, че сега живеем по-зле
Тончо Токмакчиев изригна срещу комунизма: 10 години чакахме за Лада как може да се говори че сега живеем по-зле

Тончо Токмакчиев изригна срещу комунизма: 10 години чакахме за Лада, как може да се говори, че сега живеем по-зле

Известният комик Тончо Токмакчиев е сред най-големите противници и критици на комунизма. За него някогашният тоталитарен режим, който властваше у нас, е бил пълна глупост и е влачил държавата назад.

Тончо Токмакчиев не понася времето на Тодор Живков

Актьорът е роден в Бургас, но живее в София от 30 години. Преди падането от власт на Тодор Живков той е бил принуден да живее в родния си град и не е можел да дойде в столицата, където е меката на актьорството в България.

Веднага след обявяването на демокрацията обаче Токмакчиев се озовава в София за постоянно. Преди това той също е бил в столицата, но само като студент, тъй като е учил в НАТФИЗ.

Тончо Токмакчиев мрази комунистите в червата

Тончо Токмакчиев не понася ограниченията на социализма и неведнъж го е казвал. Той държи да подчертава винаги, когато може, че онова време е било много неприятно за България, за да го знаят днешните поколения.

„Нека младите да знаят, че имаше време, когато се редяхме по 10 години за една „Лада“. Това са неща, които е хубаво да се знаят днес, когато си мислим, че живеем много лошо.“ – сподели преди време актьорът в ефира на БНТ.

„Не мисля, че е имало човек, който да харесва онова време. Носталгията днес по тези минали времена е носталгия на хората по младостта. Няма как да им липсва, че чакаш години за кола, и то каквато ти дадат, че се редиш на опашки за кренвирши, ама то и кренвирши нямаше (сме се). Аз съм израснал в Бургас и лятно време нито ядене имаше, нито бира, нищо нямаше.“, казва Токмакчиев.

Днес мнението му не се е променило. Той продължава да има крайно негативно мнение за социализма и е щастлив, че живеем в друго време.

Тончо Токмакчиев, макар да мрази комкунистите, никога не се е определял като седесар. Миналата година беше кандидат за кмет на София и беше подкрепен от Зелените.

Факт е, че никой от „Ку-ку“ не е почитател на социализма и неслучайно в предаването главно място заемаше кукла, която осмиваше Тодор Живков. Цели три десетилетия по-късно нищо не се е променило.

Той вижда големият проблем на българите днес, че те просто нямат желание за работа. Според него, това е остатък от социализма.

„Имам усещането, че на хората тук не им се работи. Аз си го обяснявам със социализма. Толкова много години хората бяха отделени от земя и имот, които се взимаха, после връщаха, големи простотии. Всичко това ги научи да не носят отговорност.“, смята продуцентът на „Шоуто на Канала“, което вече не се излъчва.

Хубавото днес, според актьора, е, че българинът има право на избор. Ако не му харесва тук, отива в Париж, от там в Берлин и после където си поиска. Докато по време на соца това е било невъзможно.

Самият Тончо беше постоянно в движение преди пандемията. Обикаляше света, за да изнася представления. Нещо, което при социализма е нямало никога да постигне.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 3 Средна оценка: 2.3]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар