Home » Дом и градина » Този разтвор ще накара розите да цъфтят от всяка пъпка: Професионални градинари се кълнат в него!
Този разтвор ще накара розите да цъфтят от всяка пъпка: Професионални градинари се кълнат в него!

Този разтвор ще накара розите да цъфтят от всяка пъпка: Професионални градинари се кълнат в него!

Едно от най-култивираните декоративни растения в света от векове е розата. Тези храсти цъфтят в продължение на месеци, произвеждайки цветове, които често са големи и красиво оцветени в червено, жълто, бяло и десетки други прекрасни нюанси. Освен това, въпреки че има много сортове, които нямат аромат, има и такива, които ухаят прекрасно.

Грижата за розите е доста проста, но трябва да ги проверявате редовно, в случай че се появят вредители или самото растение стане податливо на някаква болест.

цъфтящи рози

Можем да се съгласим, че розите са наистина специални и че украсяват абсолютно всяка градина. За да започнат розите да цъфтят красиво през пролетта и да разкрасят градината ви, е препоръчително да ги засадите в късна есен.

Разбира се, най-доброто време за засаждането им е есента. При засаждането розата трябва да бъде засадена в земята заедно с покривалото, като в същото време трябва да я засадите възможно най-дълбоко. Ако ги засадите през есента, тогава не трябва да ги подрязвате, а само да ги наторите добре и да нанесете достатъчно количество пръст.

През пролетта просто разрохкайте почвата и подрежете младите фиданки, оставяйки само три, дълги 15 см. Ако зимата е студена, с много сняг или лед, това може да причини щети на розите в голяма степен.

За да ги предпазите през зимата, използвайте найлон или слама, като ги увиете около тях и отрежете всички нови издънки до земята.

лилава роза

Според мнозина розите са най-красивите цветя и най-красивата украса в градините и балконите. Ако решите да отглеждате това цвете, важно е да знаете, че то изисква някои грижи. Често започват да изсъхват поради различни причини, но добрата новина е, че има решение, което може да ги „върне към живот“ и да отблъсне вредителите.

Докато повече от половината растение е здраво, има голям шанс да спасите цветето. Правилната грижа, редовната поддръжка и малко търпение е всичко, което е необходимо, за да върнете блясъка и красотата на розите.

Специалистите съветват, че при лечението и възстановяването на розите е важно да се действа възможно най-скоро, веднага щом забележите потенциални проблеми.

рози в градина

Освен био добавки за цветя (естествен тор), които можете да намерите във всички селскостопански аптеки, домашните средства могат да бъдат еднакво полезни за растенията, а ние ви предлагаме рецепта, в която се кълнат дори опитни градинари.

За да приготвите естествения лечебен тор, ще ви трябват следните съставки: 3 литра вода, 1 пакетче бакпулвер, 3 капки течност за миене на съдове. Тези три съставки са достатъчни, за да възвърнат здравия вид на вашата красавица.

лечебен тор рози

ПРОЦЕДУРА:

Смесете съставките в бутилка със спрей-накрайник, разклатете добре, за да се смеси всичко. След това напръскайте всички рози в градината с този разтвор. Вредителите трябва да изчезнат след първото приложение, но ако е необходимо, повторете процедурата през следващите дни.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар