Home » Свят » Това видео на Путин от парада на 9 май смути мрежата: Монтаж или поредната измама?
Това видео на Путин от парада на 9 май смути мрежата: Монтаж или поредната измама?

Това видео на Путин от парада на 9 май смути мрежата: Монтаж или поредната измама?

Послучай Денят на победата над хитлеристка Германия, който Русия отбеляза на 9 май, държавният глава на Русия, Владимир Путин изнесе голяма реч, с която даде старт на традиционния парад. Президентът каза, че войниците отново се борят за руската сигурност. 

Според официалните данни речта се води от Червения площад в Москва, а в парада участват около 11 000 войници.

Парадът се излъчва на живо от няколко телевизии и наблюдателните зрители веднага откриха сериозен проблем с излъчваните кадри.

При смяната на кадрите от различните камери, запечатващи речта на Путин се виждат сериозни несъответствия.

На единия кадър в анфас Путин е заобиколен от военни генерали и доверена свита, като по всичко личи, че те са точно зад гърба му. В следващия момент при смяна на кадъра от камера, която снима Путин в профил, той е абсолютно сам.

Путин парад 9 май

Това сериозно несъответствие във видеоматериал, който би следвало да се излъчва на живо, ражда много въпроси за това дали Путин въобще е на площада, за монтаж ли става дума или е приложен друг трик и с каква цел. Други пък считат, че това да просто конспирации и говорим за зрителна измама, заради дистанцията – т.е. хората зад Путин просто не влизат в кадър на страничните камери.

реч Путин

Иначе по време на речта си, руският президент казва, че инвазията е „единственото правилно решение“ и превантивна стъпка за отблъскване на агресията.

„Западът се готвеше за нахлуване в Русия, НАТО създаваше напрежение по границите. Те не искаха да слушат Русия, имаха други планове“, каза Путин.

Той твърди, че Русия се бие за „Родината“ в Донбас. „Смъртта на всеки войник и офицер е болезнена за нас“, каза той. „Държавата ще направи всичко, за да се погрижи за тези семейства“.

Имаше спекулации, че Путин ще обяви ескалация на военните действия. Не се споменава обаче за обща или частична мобилизация на войниците.

За разлика от предишни години, този път на парада не гостува чуждестранен държавен глава.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар