Home » Скандално » Товарят тайно посред нощ оръжия за Украйна на Летище София (сензационни снимки)
Товарят тайно посред нощ оръжия за Украйна на Летище София (сензационни снимки)

Товарят тайно посред нощ оръжия за Украйна на Летище София (сензационни снимки)

6 тира с РПГ и 4 ракетни установки тип “Катюша” са били натоварени тази сутрин около 3 часа на самолет АН-124 в София, пратен от Украйна, показват сензационни снимки, разпратени до медиите.

Колкото и да отричат премиерът Кирил Петков и министърката на икономиката Корнелия Нинова, че правителството не изпраща оръжие в Украйна, последната пратка е била качена призори в сряда, 27 април. Операцията е извършена в пълна секретност, но все пак за нея се разбра от служители, ангажирани с тази дейност.

Според запознати, оръжията са събирани от всички военни поделения в цялата страна в последната седмица. Координацията е била осъществена от военния министър Драгомир Заков под прекия контрол на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев.

Шофьорите на „Громан България“, наета да извърши превоза, са получили указания да чакат докато стане 2 часа през нощта, за да не се привлича каквото и да било внимание. Именно техен служител е направил снимките, които бяха разпратени до редакциите на медиите днес.

Според източник на Lupa.bg, товаренето е продължило 45 минути и в него са се включили над 40 души. То е започнало малко преди 3 часа и е приключило към 3,40 ч. По това време обичайно няма никакъв трафик на Летище София – нито излитат, нито кацат самолети с туристи или пък товарни летателни апарати. След като е качено оръжието, тежкотоварният АН-124 веднага е излетял.

АН-124 е на украинската държавна компания за транспорт на свръхтежки товари или военна техника. Самолетът е кацнал у нас в неделя по обяд и до вторник късно вечерта продължаваше да стои на столичното летище. В сряда призори, вече наблъскан с РПГ и “Катюши”, е излетял.

Товарният самолет идва от полския град Жешов, близо до украинската граница. Анализът показва, че от 21 април насам, въпросният АН-124 е направил поне шест полета. Логичното обяснение е потвърждение на слуховете, които постъпват от различни източници, че България все пак зад кулисите от поне седмица-две прави доставки на оръжие. За това с недомлъвки съобщиха и Бойко Борисов, и президента Румен Радев. Както Lupa.bg съобщи по-рано днес, за оръжието призна с половин уста и вицепремиера Асен Василев.

Товаренето на украинския АН-124 е продължило около 45 минути

Ракетните установки са старателно укрити под брезент

6 тира са докарали военната техника на Летище София. Тя е събирана в рамките на дни от всички поделения у нас

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар