Home » Здраве » Тежко болни оздравяват в пещерата на Иван Рилски
Тежко болни оздравяват в пещерата на Иван Рилски

Тежко болни оздравяват в пещерата на Иван Рилски

Десетметров метален кръст се намира на входа на родното село на свети Иван Рилски – Скрино. Вече трета година Разпятието посреща всички туристи и жители на святото място, a мнозина са категорични, че то е заредено с невероятна сила.

„Вече имаме поне десетина случая, в които хората си казват, че щом са се докоснали до кръста, им е минало главоболието или мигрената.

Други пък усещат невероятен прилив на енергия, която ги е държала в кондиция дни наред на работното място“, разказват религиозни гидове, които водят тук туристи от цялата страна. Божият символ е изработен с активното участие на монасите от близкия манастир и един дарител. Кръстът е изработен в Петрич, като е сглобен на място. Огромният кръст се намира на входа на селото до пътя, който води към Руенския манастир „Св. Иван Рилски“ – на около 2 километра от кръстовището.

Друга пътека от обителта пък води към лековито аязмо, а третата – до пещерата, в която свети Иван е започнал монашеския си живот.

Счита се, че това е била първата му отшелническа обител, преди да се пресели в горите над днешния Рилски манастир. Стените ѝ са запазили въздишките и молитвите на Чудотвореца.

Местните са категорични, че пещерата над село Скрино също има уникална сила, защото много хора успели да преборят дори тежки болести като рак. Трябвало обаче да пренощуват поне една нощ, за да се докоснат до уникалната сила и енергия на светеца.

„Дойде преди години една женичка от София. Каза, че е тежко болна. Пренощува тук и след години се върна и остави дар. Беше оздравяла. Като си спомням за този случай, и още настръхвам“, обяснява баба Данче.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар