Home » Свят » Тайните на първата брачна нощ при мюсюлманите – ето как протича:
Тайните на първата брачна нощ при мюсюлманите - ето как протича:

Тайните на първата брачна нощ при мюсюлманите – ето как протича:

За нашите представи мюсюлманите и обичаите на тяхната религия крият особена екзотика и тайнственост. Представите ни са предимно от сериалите, с които ефирът е наводнен, но малцина в действителност познават порядките на мюсюлманството и особено тези на първата брачна нощ, която при хората от тази вяра е нещо специално и свещено.

Всъщност всеки етнос си има свои „правила“ за най-важната нощ в живота на младоженците.

Те са били особено почитани и важни в миналото, а при някои религии и днес се тачат. Какви са скритите тайни, загадки и обичаи в първата брачна нощ при мюсюлманите е въпрос, който буди любопитството на много хора.

Знаем чудесно как са преминавали сватбата и какви са били традициите при първата брачна нощ на нашите прабаби и прадядовци християни, но рядко сме чували любопитни подробности за първата брачна нощ при мюсюлманите или други далечни народи.

Ето ги:

мюсюлманска двойка

Интересни факти за първата брачна нощ при мюсюлманите

1. В редица мюсюлмански държави както в миналото, така и днес се е съхранила традиция за тържествена дефлорация. В обичая е използвана бяла кърпа, която следвало да попие кръв и да се оцвети в червено – доказателство, че булката е била непорочна. От друга страна, се счита за непростим грях, ако младоженецът се осъмни в непорочността на булката си, поради липса на кръв. Съвременната медицина казва, че кръвта не е задължителна и не е доказателство за непорочност.

2. Първата брачна нощ при мюсюлманите е пълна с изкушения и тайнство.  Ислямската молитва е успешно начало на интимността на младото семейство. Всеки от двойката следва да обсипе тялото на партньора си с мед, сладък сок и други сладки изкушения, за да позволи Алах да е сладък и споделен интимният им живот.

3. Традицията в първата брачна нощ при мюсюлманите повелява съпругът да докосва челото на съпругата и да моли Алах за голямо семейство с много деца. Четат се ритуални молитви и се моли Алах да благослови съвместния им живот.

булка и младоженец ислям

4. Нежността към нежната половинка, предвид непорочността и неопитността ѝ, е водеща в интимността в първата брачна нощ при мюсюлманите.

5. Интересен факт е, че красивите дрехи, луксозните тоалети, с които партньорите попадат в леглото в първата си брачна нощ, са неразделен атрибут на любовната игра. За християните, свикнали да посрещат партньора по нощница или бельо в спалнята, това може би е най-интересната и отличителна черта на първата брачна нощ при мюсюлманите.

6. След първата брачна нощ при мюсюлманите се извършва ритуалът измиване, последван от подреждане на масата и канене на приятели и роднини на нея. С това сватбените ритуали при мюсюлманите се считат за завършени.

Най-странните ритуали за първа брачна нощ по света

Племето Бахту не прави любов в първата брачна нощ, а младоженците се бият до сутринта.

Някой африкански народи си поделят булката. Девствеността ѝ следва да бъде отнета от бащата на младоженеца или от няколко от приятелите му.

При други африкански племена на булката се избивали предните зъби преди първата брачна нощ – това символизирало, че тя е омъжена и вече заета. Младоженките се гордеели с този факт и с избитите си зъби и гордо ги показвали така, както ние показваме венчалната си халка.

Някои африкански народи имат традиция на сватбата всички гости да правят секс с булката.

Не знаем дали завиждате на тези сватбени ритуали, или се радвате, че сте се родили в България, но сме сигурни, че ви е било интересно да ви разходим из тайните на чуждите спални.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар