Home » Здраве » Тайната на дълголетието: Китайският билкар Ли Чинг-Йен живял 256 години
Тайната на дълголетието: Китайският билкар Ли Чинг-Йен живял 256 години

Тайната на дълголетието: Китайският билкар Ли Чинг-Йен живял 256 години

Ли Чинг-Йен е роден през  1677 г., а е починал на 6 май 1933 г., което означава, че е живял цели 256 години. Той бил китайски билкар, учител по бойни изкуства и тактически съветник.

Той твърдял, че е роден през 1736 г., но  има документирани източници, които доказват, че е роден през 1677 г. и че е живял 256 години. Дори да е било вярно твърдението му, той би трябвало да е  бил на 197 години, когато е починал, така че и в двата случая той е живял най-дългия човешки живот в историята на човечеството, веднага след него е французойката Джени Калмент, която е  живяла 122 години и 164 дни.

Доста голям период от живота си, дълголетникът Лий Чинг продавал билки и горски плодове, заедно с други китайски билкари, а за своите 256 години бил женен 23 пъти и надживял всичките си жени.

Li Ching Yuen

Ли Чинг-Йен е роден в  Ки Джианг Сиан в китайската провинция Съчуан. През 1930 г. професор Ву Чунг-Чието от Ченг университета открил правителствени документи, на които е имало данни от 1827 г., че са поздравили за 150-ия рожден ден Ли Чинг-Йен. Намерени са и документи, в които го поздравяват за 200-ия  рожден ден през 1877 година.

Неговите съселяни разказват, че той събирал билки по планините още от десет годишна възраст и също учил методи и техники за дълголетен живот.

Китайският дълголетник-билкар Ли Чинг-Йен се хранел по специална диета, консумирал само билки и оризово вино.

Li Ching Yuen

Така преживял първите 40 години от живота си, а през 1749 г., когато е бил на 71 години се премества в Кай Ксиан, за да се присъедини към китайската армия като учител по бойни изкуства и тактически съветник.

Някои казват, че е починал от естествена смърт, други се съмняват, защото твърдят, че преди да умре им казал: „Аз направих всичко, нямам какво друго да правя на този свят, сега ще се прибера у дома“.

Тайната на дълголетието на китайския билкар Ли Чинг-Йен:

  • имай спокоен ум,
  • ходи като костенурка,
  • лети като гълъб и
  • спи като куче.

След смъртта на Ли Чинг, генерал Йънг Сен изследвал целия му живот и написал доклад, наречен „Истинският документ за 250 годишен стар, но щастлив човек“, където го описва като човек с добро зрение, бърза стъпка, два метра висок, румен тен на кожата и много дълги нокти.

През 1930 г. списание Тайм  написа текст със заглавие „Tortoise-Pigeon-Dog“ , в който разказва живота на Ли Чинг-Йен, включително и неговият отговор за тайната за дълъг живот: „Имай спокоен ум, ходи като костенурка, лети весело като гълъб и спи безгрижно  като куче

Източник: Е-здравей

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар