Home » Life Story » Случи се чудо, което това семейство никога няма да забрави!
Случи се чудо което това семейство никога няма да забрави!

Случи се чудо, което това семейство никога няма да забрави!

Лекари в Пловдив спасиха бременност, а след това и живота на недоносеното бебе. Малката Кристияна, за която няколко лекари препоръчали да бъде прекъсната бременността, беше изписана от специализирана болница в чудесно състояние.

„Спаси я надеждата, която ни даде доктор Даниел Ставрев, че трябва да направим всичко възможно да задържим бременността. Както и неонатолозите, които се грижиха денонощно за нея в продължение на 106 дни“, разказва изстрадалата майка Марина Вътева.

В 22 гестационна седмица Марина разбира от акушер-гинеколога си, че е с пролабирал околоплоден мехур. Младата жена посещава специалистите в една от големите болници в Пловдив. Лекарите там дават становището, че бременността задължително трябва да бъде прекъсната. Дори хоспитализират Марина, за да я подготвят за процедурата.

Силната вяра, че заченатият живот не може да бъде прекъснат, без да се изпробват всички възможности, кара младото семейство да потърсят още едно, трето мнение. Така попадат на д-р Даниел Ставрев в УСБАЛАГ „Селена“. Лекарят, който е доказал, че чудесата са реалност, предлага да опитат да спасят тази бременност.

„Трябваше ни само малко надежда, за да се вкопчим в нея и да продължим да се борим за детето си. Тази надежда ни даде д-р Ставрев! Две изречения, които промениха живота ни…“, разказва бащата на Криси – Калин.

Марина постъпва в болницата за хоспитализация, където прекарва три седмици в пълен покой. Всеки ден е малка борба, но всеки ден престой на бебето в утробата, го доближава до шанса за живот. След втората седмица обаче мехурът на Марина се спукал окончателно и седмица по-късно се наложило бебето да бъде родено оперативно въпреки ранната гестационна седмица. Кристияна се родила с тегло едва 700 грама и ръст от 31 сантиметра.

Битката за живота й се преместил в интензивния неонатологичен сектор на „Селена“. 106 дни неуморна денонощна борба, водена от неонатолозите – лекарите за които е ежедневна мисия да пазят най-крехкия живот – този на новородените. Днес малкият герой Криси най-после ще бъде в прегръдките на родителите си вкъщи. Тя вече тежи 2200 грама, но най-важното е, че въпреки всичко и всички – я има!

Източник: plovdiv24

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар