Home » Здраве » Симптоми, подсказващи, че сте изкарали Омикрон без да усетите
Симптоми подсказващи че сте изкарали Омикрон без да усетите

Симптоми, подсказващи, че сте изкарали Омикрон без да усетите

Напълно е възможно да сте изкарали Омиркон без да забележите, заяви американският вирусолог Майкъл Остерхолм

 Той разкри и шест признака, по които може да познаете, че най-модерният вариант на COVID-19 е минал и през вас, предаде  DarikNews.bg

Първият от шестте признаци е тежко дишане. Проблемът с дишането може да се задържи известно време, след като оздравеете. Може да не успяват да се поемете достатъчно въздух при физическо натоварване — изкачване по стълби, кардио упражнения, тичане или бързо ходене.

Умората също може да подсказва за неидентифициран COVID-19. Проверете си антителата ако усещате умора от дейности, които до скоро сте извършвали без големи усилия.

Виене на свят — постковидният синдром оказва влияние върху сърдечната честота и кръвното налягане. Така, че следете дали имате ускорен пулс.

„Ако се появи виене на свят, когато стоите, или пък сърцебиене, умора – трябва да се изследването. Възможно е преди коронавируса да сте имали заболяване, което COVID да е влошил“, казва лекарят.

Депресия или тревожност. Вирусът може да предизвика нежелани неврологични ефекти, продължаващи дълго време.

Също така може да започнете да усещате странни миризми и вкусове — Омикрон за разлика от други щамове не нарушава обонянието. За сметка на това кара хората да усещат несъществуващи миризми или да възприемат познати вкусове по нов начин.

Проблеми с различни органи – сърце, бели дробове, бъбреци, кожа. При внезапно влошаване на  общото състояние е напълно възможно неусетно да сте изкарали COVID-19.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар