Home » Здраве » Сега е времето да си наберете борови иглички: МОЩЕН лек за имунната система, бронхит, пневмония, астма, кашлица, настинки
Сега е времето да си наберете борови иглички: МОЩЕН лек за имунната система бронхит пневмония астма кашлица настинки

Сега е времето да си наберете борови иглички: МОЩЕН лек за имунната система, бронхит, пневмония, астма, кашлица, настинки

Предлагаме да направите сироп от млади борови иглички. Еликсирът е лесен за приготвяне и имате всички необходими съставки на една ръка разстояние.

Еликсирът може да се използва за профилактика и лечение на бронхит, пневмония, бронхиална астма, кашлица, възпалено гърло, настинка и дрезгав глас, както и всички други проблеми с дихателните пътища и бронхиални алергии.

Боровите иглички и екстрактът от тях, които ще получите по този начин, се използват от години за укрепване на имунната система, общото състояние на организма и подобряване на апетита. Най-добре е да приготвите еликсира предварително и да го използвате, когато имате нужда от него за някои от горните проблеми.

За еликсира ви трябва:

– млади и здрави борови иглички, пъпки и по-малки клонки
– водка
– домашен мед
– няколко лимона

За разлика от предишните рецепти, тук няма да изброяваме мерки в грамове. Необходимо е да се събират млади борови игли от дървесина, която не е изложена на примеси. Съберете една торба с млади и здрави игли, пъпки и тънки клонки.

Изплакнете иглите във вода и ги оставете да изсъхнат. Нарежете или счупете боровите иглички на възможно най-малки парчета. Вземете стъклен буркан от 2 или 3 литра и го напълнете с борови съставки.

Между тях добавете резенчета лимонова кора. След това изсипете силен алкохол в буркана (за предпочитане водка). Напълнете буркана с алкохол до ¾ обем. Изсипете меда в останалата част от буркана.

Бурканът трябва да има добър капак, който херметически да затваря сместа. Когато сте се справили с всички съставки, разклатете добре буркана, така че съставките да се смесят и комбинират. Когато съберете иглите, ако намерите прясна смола върху дървото, можете да я вземете в буркан и да я добавите към този еликсир.

Сместа трябва да престои 40 дни, за да може борът да освободи всички лечебни съставки под действието на алкохол, мед и лимон. От време на време разклащайте буркана. След като престои сместа се прецежда и полученият еликсир се налива в бутилки от тъмно стъкло.

Срокът на годност на еликсира е неограничен, ако се съхранява на тъмно и хладно място. Можете да консумирате еликсира превантивно или когато имате някой от горните проблеми с дихателните пътища или кашлица. Можете да приемате по една супена лъжица три пъти на празен стомах през деня или дори повече, ако е необходимо.

Децата приемат по-малка доза поради алкохола, присъстващ в еликсира, в зависимост от възрастта и тежестта на проблема, 3 чаени или 3 чаени лъжички.

Превантивно, когато нямате проблеми, консумирайте по една супена лъжица от еликсира преди лягане.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар