Home » Коментари » Свидетел на битката пред „‘Кауфланд“: Беше нещо страшно. Все едно хората не бяха виждали храна
Свидетел на битката пред "'Кауфланд": Беше нещо страшно. Все едно хората не бяха виждали храна

Свидетел на битката пред „‘Кауфланд“: Беше нещо страшно. Все едно хората не бяха виждали храна

С или без страх от Ковид-19 хиляди се струпаха пред 2 хипермаркета в града, за да пазаруват на промоция. Шокова промоция за нощно пазаруване, с намаление на цените до 70% привлече тълпите от хора, които пазаруваха до 3 часа през нощта.

Паркингите на магазините се изпълниха от клиенти. На място са били изпратени 2 полицейски екипа, но спазването на противоепидемичните мерки беше невъзможно.

За да влезе в магазина Милен е чакал с часове.

„Беше лудница, не беше анархия, имаше някакъв ред, пускаха ни на бройки, а не да влизат кой както може. Имаше големи намаления, макар че някои стоки бяха свършили по едно време, три торби взех“, сподели среднощните си преживявания Милен Владимиров пред Bulgaria On Air.

Свидетел за лудницата в "'Кауфланд": Беше нещо страшно. Все едно хората не бяха виждали хранаДруги перничани осъдиха съгражданите си, струпали се на едно място и пренебрегнали мерките срещу Ковид-19 в името на пестенето на пари.

„Много народ се струпа, няма как да влезнеш. Това е ужас, все едно не са виждали ядене. Беше нещо страшно. Брат ми не е успял да влезе до 1 часа през нощта. Те не пускат много хора“, казва перничанин.

„Истината е, че двата клона подадоха искания за удължено работно време, което Общината е разрешила. Истината е, че тази гледка не се различава по нищо от родното Черноморие“, каза зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Десетки сигнали за нарушаване на ковид мерките са постъпили в РЗИ – Перник. От инспекцията започнаха проверка в двата обекта от веригата. Санкции за нощта на промоцията няма да бъдат налагани, защото инспектори не са присъствали на място. А от чуждестранната верига излязоха с позиция, че са направили всичко възможно, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки. И уточниха, че скоро нямат планирани подобни промоционални кампании.

Още утре в Перник предстои отваряне на нов хипермаркет от друга верига. Промоции отново ще има. Ръководството на Община Перник се опасява, че отново ще се образува струпване на хора. А Милен, смята да напазарува и там, въпреки че вече е изхарчил парите си.

 

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар