Home » Коментари » Румен Петков изригна: Много скоро Кирил Петков ще си върне канадското гражданство!
Румен Петков изригна: Много скоро Кирил Петков ще си върне канадското гражданство!

Румен Петков изригна: Много скоро Кирил Петков ще си върне канадското гражданство!

Премиерът Кирил Петков през септември нищо чудно да си върне канадското гражданство. Никой не иска предсрочни избори в България в настоящата ситуация, но е твърде възможно в настоящия мандат да има нов министър-председател.

Това прогнозира в Пловдив председателят на партия АБВ Румен Петков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Политическият лидер заяви, че не вярва на премиера, който на 8 март каза, че е гарантирана газовата сигурност на България и че Русия няма да спре природния газ за страната ни. Тогава Международният валутен фонд предупреди, че смяната на руския газ с друг днес е невъзможна. Според Петков, проблемът е в България, а не в „Газпром“.

Народният представител Владимир Маринов посочи като пример Австрия, която не е спряла доставката на руски газ и го заплаща в специална сметка, която се превалутира.

От АБВ за пореден път заявиха, че енергийната сигурност на страната е подложена на сериозен риск заради източването на газохранилището „Чирен“, в което сега са останали едва 18%. Депутатът ще пита писмено министъра на енергетиката Александър Николов какви количества са продадени от 1 февруари 2022 г. до днес и от кого, както и защо ръководствата на „Булгартрансгаз“ и „Ай Си Джи Би“ не са сменени, ако са еманация на корупцията у нас?

Румен Петков определи КЕВР като новите съучастници в енергийното източване на страната.

„Министърът (б.а. на енергетиката Александър Николов) вместо да забрани черпенето от „Чирен“, той го разрешава. Находището е на критичния минимум, има опасност да го „изтървем“ и да се наводни. Миналата година цената е била 50 лв. за мегаватчаса, сега е 120-130 лв. за мегават, а продават по 220 лв. за мегават. Кой е посредникът на тези сделки? Аз не знам кой е Сашо Кеша…“ – каза Петков и определи като престъпление продажбата на 77 500 мегават часа на 14 февруари 2022 г.

Румен Петков изрази възмущението си, че екипажът на българския кораб „Рожен“ все още блокиран в украинското пристанище Черноморск и българската държава нищо не прави за прибирането на хората. По негова информация, руските военни са гарантирали изтеглянето на екипажа, но украинците не разрешавали.

Издръжката на украинските бежанци до края на март е струвала на българските данъкоплатци 11 милиона, за април и май сумата ще е много по-голяма, прогнозира той. В същото време в рамките на 4-дневната си визита у нас украинският външен министър Дмитро Кулеба навсякъде е говорил само, че страната му иска оръжие от нас, но не се е видял с нито едно украинско дете.

От АБВ са потресени от предложението на премиера всеки да дари по една заплата, за да се купи оръжие за Украйна, а не за храна и лекарства. „Пари за оръжие в България са събирани само за Априлското въстание. Ако някой се мисли, че е Левски, много се е объркал“ – каза депутатът Маринов.

Повече гледайте в прикаченото видео!

 

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар