Home » Коментари » Ресторантьор: Всеки ден фалират колеги, картината в момента е трагична
Ресторантьор: Всеки ден фалират колеги картината в момента е трагична

Ресторантьор: Всеки ден фалират колеги, картината в момента е трагична

„Предлагаме да се седне на масата на преговори и да се направят нови програми за компенсация на бизнеса, както и да бъдем компенсирани за всички месеци, в които сме работили с ограничения“. Това заяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

„В продължение на 2 години с мъка преговаряхме с всички правителства. Най-трудно това се случва със служебното правителство. От него категорично нямаме нямаме никаква помощ. Отрязоха се всички програми, които бяхме постигнали с предишното правителство, както и компенсациите и помощите за персонала“, каза още той.

Според него след назначаването на служебното правителство мярката 60/40 е била направена така, че от бранша да не могат да кандидатстват за нея. „Основното изискване беше да имаш 40% спад на оборота, което на практика е невъзможно, защото ако имаш такъв, ти реално трябва да си фалирал“, коментира Коларов.

„Искаме ако има условия, които ще важат за нашия бранш, те да важат за всички браншове, за да не сме дискриминирани и за да постигнем ефект. Не искаме задължително ваксиниране, това е решение на всеки човек. Правилата трябва да са за всички“, категоричен бе той.

„Картината в момента е трагична. Всеки ден фалират колеги, всеки ден се затварят обекти – и магазини, и заведения, не издържат на разходите и занижените приходи. На много места няма персонал, защото той вече избягва да работи в този бранш“, посочи още Емил Коларов.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар