Home » Скандално » Рашков: Снимките от спалнята на Борисов не са манипулирани, виждал съм пистолета му
Рашков: Снимките от спалнята на Борисов не са манипулирани виждал съм пистолета му

Рашков: Снимките от спалнята на Борисов не са манипулирани, виждал съм пистолета му

Прокуратурата отказва да разследва Борисов за кюлчетата и еврото

„Прокуратурата сама е осуетила разследването на историята с кюлчетата и пачките в чекмеджето на вече бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов„.

Това каза в предаването (О)позиция на „Сега“ служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Той бе категоричен, че прословутите снимки не са манипулирани и върху шкафчето е личното оръжие на Борисов, което и самият Рашков е виждал и потвърди, че е сниман именно пистолетът на Борисов.

„Когато спря делото, защото не разкри коя е „Мата Хари“ и не успя да изследва пачките и кюлчетата, прокуратурата на практика осуети разследването, каза, че не иска да разследва фактите и „откъде Борисов разполага с близо 2 милиона евро и с няколко кюлчета между тях за гарнитура„, смята Рашков.

Служебният вицепремиер посочи, че и МВР търси Мата Хари. „Ще помогнем на Борисов да си спомни откъде има тези пари„, каза той.

По думите на министъра прокуратурата е зависима и ангажирана политически, а главният прокурор Иван Гешев действа по външни указания и се водят не рядко безсмислени досъдебни производства, за да бъдат увредени нечии интереси.

„Недоволството от специализираните звена в съдебната власт е съвсем основателно„, коментира Рашков нуждата от закриване на специализираните съдилища и прокуратури.

„Заварих оперативни служби, които мълчаха„,  посочи Рашков. Според него причината за това е, че по времето на ГЕРБ службите са били командвани от политическата власт и не са имали оперативна инициатива. „Сега започнаха да работят свободно, подчинявайки се на закона„, заяви министърът.

Още във видеото – ще остане ли Бойко Рашков и в редовното правителство, как би си взаимодействал от този с пост с Гешев и наистина ли в момента организираната и битовата престъпност са в разцвет, както твърди главният прокурор, за обвиненията на ДПС.

Сега

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар