Home » България » Радев: След зловещото плячкосване на държавата българите са зажаднели за възмездие
Радев: След зловещото плячкосване на държавата българите са зажаднели за възмездие

Радев: След зловещото плячкосване на държавата българите са зажаднели за възмездие

Президентът Румен Радев коментира темата със списъка с имена, който премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата.

„След зловещото плячкосване на държавата, българите са зажаднели за справедливост и възмездие. Правителството трябва да бъде много внимателно и да знае с какво и с кого си има работа“, каза той, цитиран от „Нова телевизия“.

„Всяко открито противопоставяне на правителството срещу корупцията среща и одобрението на хората и трябва да бъде подкрепяно. Убеден съм, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите, а не само с популярността на социалните мрежи”, добави държавният глава.

Всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната, няма военно решение на кризата с Украйна, каза той, предаде България он ер.

Според Радев, който си мисли, че тази криза ще бъде решена по военен път, греши. „Единственият път за намиране на устойчиви решения, е по пътя на преговорите и дипломацията. Обнадеждаващо е, че те се водят“, заяви още президентът.

Според него най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили. „Не може да се сещаме за тях само от криза до криза и от катастрофа до катастрофа. Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо държавно ниво към тяхната боеспособност и точно тези проблеми ще дискутираме и утре“, поясни Радев, цитиран от БГНЕС.

Държавният глава коментира и темата за допълнителни американски сили.

„Както знаете, България е част от усилията за деескалация, но и част от усилията за усилване на източния фланг на Алианса. Вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздушното пространство на територията на България заедно с нашите съюзници. Като рамкова страна във формирането на батальонната бойна група България е отворена към всички съюзници за участие на техни контингенти, които да допринесат за запълване на дефицит от способности в нашите Сухопътни войски.

Най-важната гаранция за нашата сигурност, това е боеготовността на Българската армия, нейната модернизация, мотивацията на личния състав. България е суверенна държава и лоялен сътрудник и член на НАТО. Тези са двата водещи принципа, които определят нашата позиция“, каза още Радев.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар