Home » Клюки » Първата Мис България без пукната стотинка пенсия
Първата Мис България без пукната стотинка пенсия

Първата Мис България без пукната стотинка пенсия

Първата Мис България – Бранимира Антонова, която се окичва с най-престижната корона у нас през далечната 1967 г., признава, че не получава пукната стотинка пенсия от държавата.

69-годишната звезда от кориците, която е бивша актриса, балерина и юрист по образование, също пострадала от неуредиците със събирането на документите за стаж и пенсиониране и се примирила, че няма да взема нито лев.

Бранимира се отказала и от ходенето по мъките за отпускане на социални помощи и разчитала най-вече на дъщеря си Мария от брака ѝ с покойния милионер Владимир Грашнов, която е успешна бизнес дама и ѝ помагала финансово.

Въпреки че е пенсионерка, Бранимира продължава да е дейна и от няколко години развива и свой бизнес, за да се чувства заета и полезна. Антонова има фирма за медийни консултации и медийна обработка, чийто офис е в центъра на столицата. Всъщност още преди време тя имала идея да създаде нещо свое, като първоначално искала да открие хоспис и да помага на възрастни хора в трудно положение, но плановете ѝ не се осъществили.

Първата Мис България признава, че и досега имало интерес към нея и продължавала да получава предложения за участие в кинопродукции, но актьорството било затворена страница в живота ѝ. Тя си спомня с тъга на какво високо ниво са се снимали филмите навремето.

Емблематична е ролята ѝ в „Мъже в командировка“. По този повод Свобода Бъчварова пише в най-авторитетното тогава списание „Филмови новини“: „Нечувана игра на младата актриса Бранимира Антонова, все още толкова крехка и млада. Трябваше да играе ту как може да играе, ту как не може. А да можеш и да играеш, че не можеш, е по-трудно, отколкото да играеш“.

През 1969 г. пък Бранимира Антонова отива на представянето на филма „Танго“ на Московския кинофестивал. В Съюза всички вече знаят за Мис Фестивал.

На аерогарата каца българският самолет, тя слиза от него, а в това време се приземява италианският самолет, от който слиза самата София Лорен. Когато журналистите разбират, че пристига Бранимира, се втурват да снимат нашенката. Бранимира завързва здрави приятелства с Иван Андонов, с когото играят в „Процесът“, Стоянка Мутафова, Невена Коканова и много други, но се оттегля от артсредите заради първия си мъж Владимир Грашнов.

След него има още два брака, а към ден днешен остарявала сама.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар