Home » Скандално » Първанова: ГЕРБ се превърна в едни мръсни чорапи, които обществото изхвърли
Първанова: ГЕРБ се превърна в едни мръсни чорапи които обществото изхвърли

Първанова: ГЕРБ се превърна в едни мръсни чорапи, които обществото изхвърли

Случаят с Митко с чорапите доказва, че ние не сме ксенофоби, толерантни сме и у нас няма дискриминация. Подкрепата за това момче през последните дни не е на етническа основа. Подкрепата е срещу вандалщината на онзи човек, който го би пред заведението си.

Какъвто и да беше пострадалия, обществото щеше да реагира по същия начин. То реагира не на етноса на това момче, а на постъпката на нападателя. Това е престъпление. Така че аз тук виждам много хубави неща, а не подкрепа на етническа основа.

Това коментира в ефира на Нова тв журналистът Юлий Москов.

Жалко е, че се случват такива неща. Но те се случват на всички, без оглед на етноса. Защото хулиганщината, бруталността в нашия живот далеч не са изкоренени, напротив. Тук хулиганщината се корени дори в образователната система на страната ни, която не възпитава в хората уважение към човешкия живот и достойнство.

В България това не са ценности, които да са изведени на най-високо ниво, не. В България – спъни го, ритни го, тегли му една майна, това е, коментира Москов.

В тази ситуация с Митко аз съм изключително горда с постъпката на хората. При една подобна ситуация в Щатите хората реагират по друг начин. А българите не отидоха да му изпотрошат витрините на заведението. Вместо това изхвърлят мръсни чорапи пред него, с което показват отношение към тази власт и към налаганите от нея порядки в обществото.

С две думи ще кажа, че ГЕРБ се превърна в едни мръсни чорапи, които обществото изхвърли, коментира Антония Първанова.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар