Home » Свят » Путин обяви условията за спиране на Войната
Путин обяви условията за спиране на Войната

Путин обяви условията за спиране на Войната

Руският президент Владимир Путин в разговор с френския президент Еманюел Макрон подчертава, че уреждането около Украйна е възможно само ако безусловно се вземат предвид законните интереси на Русия в областта на сигурността, съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от „РИА Новости“.

„Владимир Путин подчерта, че такова уреждане е възможно само при безусловно отчитане на законните интереси на Русия в областта на сигурността, включително признаването на руския суверенитет над Крим, решаването на задачите за демилитаризация и денацификация на украинската държава и гарантиране на нейния неутрален статут„, съобщението се казва.

През 2014 г. Русия включи Крим в своята територия в ход, който е заклеймен като незаконна анексия и непризнат.

Френският президент Еманюел Макрон повтори исканията на международната общност за спиране на офанзивата на Русия в Украйна в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в понеделник, съобщи офисът на Макрон.

Макрон също така призова Путин да спре всички удари срещу цивилни в Украйна, да запази цивилната инфраструктура и да осигури безопасен достъп до ключови пътища, особено на юг от Киев.

„Президентът Путин потвърди готовността си да се ангажира по тези три точки„, казаха от Елисейския дворец, добавяйки, че Макрон и Путин също се съгласиха да останат в контакт през следващите дни.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар