Home » Свят » Психар отвлече 4-годишно момиченце и го затвори за 18 дни
Психар отвлече 4-годишно момиченце и го затвори за 18 дни

Психар отвлече 4-годишно момиченце и го затвори за 18 дни

Похитител призна, че е отвлякъл четиригодишната Клио Смит от къмпинг в австралийската пустош и я е затворил за 18 дни.

36-годишният Терънс Даръл Кели се призна за виновен по едно единствено обвинение, че е отвлякъл Клео от палатката на семейството й в отдалечения къмпинг Blowholes близо до Карнарвон, Западна Австралия миналия октомври, съобщава „Дейли мейл“.

Полицията намери Клео сама в къща в Карнарвън 18 дни след като тя изчезна. Търсенето й стана известно в цял свят и полицаите, които я намериха, плакаха от облекчение, когато на въпроса как се казва, тя им отговори: „Казвам се Клео“.

Кели е изправен пред потенциална присъда от до 20 години затвор за насилствено отнемане на дете на възраст под 16 години. След това той ще се яви в окръжен съд на Западна Австралия в Пърт на 20 март, където в крайна сметка ще бъде осъден.

Кели е бил обвинен и за други наказателни провинения, включително нападение на държавен служител в деня след ареста му.
Похитителя обаче се е признал за виновен само за едното обвинение.

Клео беше намерена жива и здрава в началото на ноември, 18 дни след като изчезна от къмпинга и повече от 2 седмици беше обявена за межународно търсене.

Тя се събудила около 1.30 часа сутринта и поискала вода, но когато родителите й станали в 6 часа сутринта, малкото момиченце било изчезнало. Било е организирано търсене по суша, въздух и море, което не успяло да намери никаква следа.

Пет дни след изчезването на четиригодишно дете полицията обяви, че смята, че Клео е отвлечена и предложи награда от 1 милион долара (737 000 британски лири).

Въздействието на 18-дневния престой в дома на Кели не само върху Клео, но и нейното семейство ще бъде разгледано по време на присъдата му.

Той ще остане в ареста в охраняема килия в затвора Казуарина в Пърт и ще се върне в понеделник като един от най-опасните затворници в затвора.

Клео беше спасена от заключен имот само на минути от семейния си дом на улица Тонкин в близкия град Карнарвън, на почти 500 мили (895 км) северно от Пърт.

На 3 ноември полицаите нахлуват в дома и намират малкото момиченце само в стая, физически невредимо и играе с играчки.

Кели беше арестуван на близка улица приблизително по същото време. Твърди се, че е действал сам с полицията, заявявайки, че няма връзка със семейството на Клео.

Той беше закопчан и придружен от въоръжена охрана и откаран с чартърен полет от Карнарвон до Пърт след първото му явяване в съда.

Допълнителната охрана беше въведена, след като Кели два пъти беше хоспитализиран със самонанесени наранявания, докато беше в ареста.

Полицията в Западна Австралия е насърчила г-жа Смит да говори за бъдещето на Клео с родителите на други деца, които са преживели травматични събития.

„Както при всички въпроси като тези, полицията на WA осигурява постоянна подкрепа на семействата“, каза говорителка.

Съдебният психолог Тим Уотсън-Мънро казва, че вярва, че може да е от полза за родителите на Клио да разговарят с други семейства.

„Мисля, че е страхотно, стига хората да имат желание да говорят с тях“, каза той. „Това е като вид терапия.

Тези, които са преживели травма, често са в най-добра позиция да говорят с другите за своите преживявания и изглежда се идентифицират повече с тях по този начин. Те не са хора, които идват само от клинична, академична гледна точка. Те имат опит в реалния живот и изглежда е полезно за хората.“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар