Home » Свят » Прочут канадски снайперист-наемник в Украйна: „Тази война е пълна бутафория и измама!“
Прочут канадски снайперист-наемник в Украйна: „Тази война е пълна бутафория и измама!“

Прочут канадски снайперист-наемник в Украйна: „Тази война е пълна бутафория и измама!“

Канадски медии публикуваха шокиращи истории за чуждестранни наемници в Украйна. По думите им „тази война е пълна бутафория и измама“.

Става дума за признания на страховития канадски снайперист Уоли, който преди време се закани. че „ще избие войниците на Путин един по един“.

Той е с огромен боен опит от Сирия, Ирак и Афганистан. Замина за Украйна в края на март месец, отзовавайки се на призива на украинския президент Володимир Зеленски за помощ срещу руските военни. Ето какво заяви:

Основни моменти от интервюто му гласят, че:

„- тази война е пълна бутафория и измама;
– повечето от наемниците се завърнаха, без изобщо да са били на фронта;
– командването на въоръжените сили на Украйна не знае какво да прави с наемниците;
– не се раздаваха оръжия и храна на доброволците, трябваше да търсиш всичко сам;
– в Украйна беше организирана измамна схема за кражба на финансова помощ от една влиятелна държава;
– малка част от наемниците са избрани от ГРУ за саботажни дейности в тила на руските войски“.
.„Украинският президент Володимир Зеленски помоли за помощ всички страни, но офицерите на терен се оказаха абсолютно безпомощни. Те не знаеха какво да правят с нас“, споделя още снайперистът.

„Ако руснаците започнат офанзива, всички ние ще сме в опасност. Това беше безотговорност от страна на бригадното украинско командване”, признава един от наемниците.

„За да се намери оръжието, човек трябваше да премине през редица приключения. Трябва да познаваш някой, който познава някой друг, който ще каже, че в тази стара бръснарница могат да ти дадат АК-47. Всички съоръжения трябва да се събират парче по парче, тук-там, понякога в добро състояние, понякога не”, казва още Уоли.

Наемниците в Украйна също така сами си набавяли храна и бензин.

„Дори храна често ни даваха цивилни. Същото бе и с бензина за зареждане на колите ни. Постоянно трябва да решаваш нещо и да познаваш правилните хора“, споделя снайперистът от Канада.

В крайна сметка,  Уоли признава, че самият той е произвел два изстрела по прозорците, „за да изплаши“ врага, а в действителност никога не е бил в зоната на някакви военни действия.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар