Home » Коментари » Проф. Станчев от Харков: Имаше много взривове, убиха хора, които се криеха в бомбоубежище
Проф. Станчев от Харков: Имаше много взривове убиха хора които се криеха в бомбоубежище

Проф. Станчев от Харков: Имаше много взривове, убиха хора, които се криеха в бомбоубежище

Поредна тежка нощ за жителите на Харков. Най-малко 10 души бяха убити, а над 30 са ранени, включително и дете, при експлозии в града.

„Не спахме цяла нощ, укривахме се в коридора, имаше много взривове. Бомбардираха танковото училище, 6 ракети го улучиха, складът беше взривен. Уцелиха и сграда, в която се обучават деца, не е ясно дали има ранени. Нападение имаше и срещу казармите на пилотното училище до студентското градче. Ракета улучи зала, която се ползваше за бомбоубежище. Хората, които се криеха от войната, бяха убити“, разказа за ужаса на войната проф. Михаил Станчев в „България сутрин“.

Атака е имало и срещу военната болница, но неуспешна.

„Бомбардираха и жилищния комплекс „Хоризонт“. Появи се нещо като гъба като след атомен взрив. Страхуваме се да не стане екологична катастрофа“, притеснява се професорът.

Той все още живее в Харков. При него са пристигнали и роднини, които са останали без парно, на студено. В жилището му засега има ток, газ и вода. Два часа е чакал вчера, за да напазарува храна от магазина.

„Купих си месо на 30-40 години, ядохме го и нищо ни няма. Държавният резерв си гледа работата. Но няма брашно, няма зърнени храни. Най-необходимите лекарства поне ги имаме“, уточни проф. Станчев пред Bulgaria ON AIR.

Той все още се колебае дали да напусне града. Не е ясно и дали ще има безопасен път за бягство.

„Очакваме неизвестното. Не е ясно дали ще можем да се евакуираме. Може някъде да ни блокират и да ни върнат. Информация има много и е противоречива, проверяваме я, за да не попаднем в нежелана ситуация. Затова може би е по-добре да си стоим вкъщи“, каза още проф. Михаил Станчев.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар