Home » Коментари » Проф. Витанов: Аз отивам в чужбина. Не се надявайте на колективен имунитет
Проф. Витанов: Аз отивам в чужбина. Не се надявайте на колективен имунитет

Проф. Витанов: Аз отивам в чужбина. Не се надявайте на колективен имунитет

Николай Витанов заминава от България за известно време.

Преди това обаче той предупреди да не се надяваме на колективен имунитет.

„Теорийката, дето сме го били преболедували ковида и сме имали колективен имунитет, отива в тоалетната.“ Това написа проф. Николай Витанов в профила си във Фейсбук.

Той обобщава ситуацията със заболеваемостта от вируса с оформянето на вторичен пик на вълната, който се е потвърдил според неговите очаквания. И предупреждава за заформянето на много тъмночервена област в Западна България.

Сериозен е рискът за София-град и Пловдив, където по думите му се очаква висока заболеваемост в следващите 2 седмици.

Проф. Витанов отказа да прогнозира какво ще се случи със смъртността от COVID-19 през октомври и публикува единствено цифрите без допълнителен коментар:

„Починали в края на септември – 20882; починали до днес – 21411; починали през октомври 2020 (за целия месец) – 441“.

Накрая физикът завършва така:

„Най-напред предстои ми пътуване в чужбина. В най-голямата страна на света, където ще имам удоволствието да се поотдалеча от нашенските глупости и да си поприказвам със световни капацитети в областта на моделирането на поведението на групи от хора (нали знаете – това е в основата на успехите ми с моделите тук – не става само с голи математически уравнения, колкото и да са сложни, трябва и разбиране на душицата нашенска).

Та докато съм там, давайте хейтъри, измествайте Витанов, той съвсем сигурно ще си намери по-интересни занимания от това да прави прогнози, заради които не е спал по цели нощи и получава само хули, заплахи и посегателства. Хайде какво спите – дългосрочните прогнози и прогнозите с числа съм ви ги оставил отдавна. Защо не се обаждате, че София-град се насочва към ниво 4. Я, каква слава щяхте да спечелите. Защо не казвате, че броят на активните случаи отива към 50 000. Излагате се, излагате се. Но от друга страна, Хари Селдън не би се учудил. На него теоремата на Витанов за некадърността на хейтърите му е известна.“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар