Актуални новини
Home » България » Проучване: Ако изборите са днес Борисов се връща на власт
Проучване: Ако изборите са днес Борисов се връща на власт

Проучване: Ако изборите са днес Борисов се връща на власт

Ако изборите са днес Борисов ще ги спечели, сочи проучване 

„С най-голямо доверие се ползва президентството, както и Радев – 49,3%. То леко е спаднало заради позициите му. Недоверието към правителството е 69%. Статистиката се стабилизира. Ние не даваме опция „не мога да преценя“, така доверието и недоверието са повече. 77,2% е недоверието в Народното събрание“.

Това заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.

Около 45% смятат, че най-големият проблем у нас е инфлацията и високите цени. „Войната в Украйна започва да набира скорост като част от големите проблеми. Хората задават отговорите, ние не даваме опции на този въпрос“, уточни социологът.

35,8% от запитаните прогнозират предсрочни избори до края на годината. „65% очакват предсрочни избори като цяло, но на въпроса дали трябва да има такива, нещата се обръщат. Над 50% искат по-скоро да има вътрешни промени в правителството“, разкри Павлов.

Електоралните нагласи показват, че с най-високо партийно доверие е ГЕРБ, следван от ПП и БСП. Според проучването „Български възход“ ще има около 7% и ще влезе в парламента. Предвижданията са 8 партии да влязат в НС“, посочи той.

За целите на проучването 820 души са интервюирани по домовете в периода от 4 до 9 май, пише novini.bg.

Твоят коментар
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар