Актуални новини
Home » Здраве » Природните илачи на Петър Дънов при грип и настинки
Природните илачи на Петър Дънов при грип и настинки

Природните илачи на Петър Дънов при грип и настинки

Учителят Петър Дънов ни завещава не само мъдри съвети, но и над 300 рецепти, с които да надвием болестите.

Според него с магарешката кашлица може да се справите, като сварите люспите на 10 глави лук във вода като за чай. Водата се прецежда през фина цедка. Към нея се добавят половин килограм пчелен мед, 1-2 лъжички счукан синап и 1-2 лъжички ленено семе. От сместа се пие по една лъжичка три пъти на ден.

Други съставки, с които може да преборите кашлицата, са индийско орехче, мед и черен пипер. За целта трябва да стопите меда и да счукате индийското орехче и черния пипер. Трите съставки се разбъркват, докато се получи еднородна смес, подобна на маджун. Отчупете малки парчета и ги смучете, докато се разтопят в устата.

В сезона, когато ни нападат най-много респираторни заболявания, гърлоболът тормози всички ни. За облекчаването му Дънов съветва – сварете 1 литър мляко и щом го свалите от огъня, изцедете в него 1 лимон, да се пресече. Ако нямате подръка лимони, вземете оцет. После, докато е още горещо, прецедете млякото през марля.

Вземете гъстата, пресечена маса и я наложете, както е обвита в марлята, на болното място. Върху марлята поставете пластир, а върху него – вълнен плат, завит няколко пъти. Всичко това се бинтова. Тук най-важното е да се сложи пластирът и вълненият плат така, че да не влиза въздух под тях. Компресът се поставя вечерта, да стои 12 часа върху болното място. Правете го 3-4 дена поред, докато болката отмине.

Другата рецепта чудо против болки в гърлото на Петър Дънов е за компрес с маслини.

Той се прави по идентичен начин като този с мляко. Единствената разлика е, че маслините се нарязват на ситно в кърпата и тогава се увиват около врата. Треската и температурата са резултат на излишна материя в човека, казва още Дънов в записките си.

Задачата на човека е да изкара тази нечиста материя през порите си, като се изпоти. Универсално средство, с което се започва, е изпиването на 5-7 чаши преварена гореща вода на бавни глътки. Учителя не препоръчва мазането на тялото със спирт, ракия или масла.

Твоят коментар
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар