Home » България » Преподобна Стойна: „На нас, българите, ни е дадена вечност. Ние сме калемът на Небесата“
Преподобна Стойна: „На нас българите ни е дадена вечност. Ние сме калемът на Небесата"

Преподобна Стойна: „На нас, българите, ни е дадена вечност. Ние сме калемът на Небесата“

„Русия ще тръгне да гази света, но накрая ще бъде прегазена.“ Това е едно от последните предсказания, които прави голямата българска пророчица Преподобна Стойна през 30-те години на миналия век, малко преди смъртта си.

Тя дори знае точно кога ще се случи това. Без да уточнява конкретни дати, споделя, че бедите за Русия ще дойдат малко преди да измине един век от думите ѝ. На 22 декември тази година се навършват 89 години от нейната смърт.

„България и Русия са като душа и тяло. Големо е тялото, а душата е малка, но без нея плътта е само леш, смрад и тъмнина за ума. България е душата. Щото от тук са тръгнали към Русия и вяра, и книга, и патриарх. Все Богови работи сме ѝ пратили. Ама тялото е неразумно. Неуко е то, завалията. Сляпа сила: днес я гледаш – сака да те прегърне, утре я гледаш – сака да те яде. Тъй става, щом тялото не почита душата си, а някогаш дори не я признава за жива“, казва Преподобна Стойна, след което получава видение за това какво чака Русия.

„Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и тя, дето днес е тръгнала да прегази света и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке биде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне… Ке шушне и ке въздиша. Внуците ви ке го доживеят“, предрича считаната за българска светица.

Когато я питат що ще стане с българския народ, тя отвръща:

„На нас, българите, ни е дадена вечност. Щото сме ние най-дълголетни измежду другите и сме още калемът на Небесата, що може да драще и по трева, и по камен, и по вода… Че и по небето пише. Де минат българи, белег на книга оставят…“

Предсказанията на Преподобна Стойна са грижливо записани именно по заръка на самата ясновидка. Тя е знаела точната дата, на която тялото ѝ ще приключи земния си път. Затова привиква при себе си момиче на име Боянка от Самоков, която да увековечи думите ѝ. Самата Ванга приживе признава, че по нашите земи е имало само една пророчица, която е била по-силна от нея и е предсказвала безпогрешно, като посочва, че това е Преподобна Стойна.

Източник: Ретро

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар