Актуални новини
Home » Свят » Предсказанията се сбъдват: 5 пророчества за избухването на Третата световна война
Предсказанията се сбъдват: 5 пророчества за избухването на Третата световна война

Предсказанията се сбъдват: 5 пророчества за избухването на Третата световна война

За най-обширно и подробно предсказание се смята това на грузинския старец Георгий, който се преселва на Атон заради преследванията в родината си. Той предсказва седем опустошителни войни за света, съобщават световните издания.

Първата от тях вече се случи – нападението на Грузия над Южна Осетия и боевете с Русия. Втората война беше войната в Сирия.

Третата война е тази в Украйна.

Според отец Георги третата световна война ще започне едва след война между Турция и Русия, която няма да продължи дълго и по време на която руснаците ще влязат в Константинопол. Победата ще бъде подпомогната от модерните оръжия, които Русия ще използва в Турция.

Втората фаза на войната ще се породи от конфликт в Сърбия, където руските войски ще се изправят срещу НАТО. В този момент ще има предателство от страна на Китай, чието ръководство тайно ще се договори с НАТО и ще изтегли войските си в замяна на ненамеса на Запада в превземането на Сибир от Китай.

В същото време обединените сили на Европа ще се насочат към Константинопол през Гърция. Много нещастия очакват гръцкото население: европейците ще грабят, изнасилват и убиват православните. Но огън от небето ще се спусне върху армиите на Китай и НАТО и те ще бъдат разпръснати.

Заедно с тях антихристът също ще бъде унищожен. Русия ще ликува, но светът ще има само малко време да живее преди края на света.

Преди тези страшни събития ще има още войни: САЩ и Израел ще се борят срещу Иран, на чиято страна ще застане Москва. Американските бази в Закавказието ще бъдат ликвидирани. Русия може да има конфликти с Финландия и Швеция, но наказанието за тези страни ще бъде по-скоро икономическо, отколкото военно.

От друга страна, ориентираните към Запада страни от Източна Европа скоро ще се обърнат към Русия. Това ще бъдат Полша, Чехия, Словакия, Молдова и Румъния. Те ще се откажат от отношенията със Запада и ще се присъединят към съюз с Русия. Старецът Георгий твърди, че след всички военни конфликти само 10% от населението ще остане в САЩ.

Особената роля на Близкия изток

Светият старец Паисий, живял на Атон през XX в., посочва, че след войната с Турция Близкият изток ще бъде основната арена на военни действия. Той казва, че китайците ще преминат река Ефрат с 200-милионна армия и ще се приближат до Йерусалим. В същото време руснаците ще се борят с НАТО в Турция.

Свети Козма Етолос (Етолийски) предсказва още през XVIII в., че Третата световна война ще бъде много кратка и страшна и ще започне с Долмация. Тези земи сега принадлежат на Сърбия.

Старецът Матфей Вресфенский, който умира през 1950 г., пророкува, че нова световна война ще започне веднага след като Русия си възвърне мощта. Всички сили на мрака ще се обърнат срещу нея.

Тя ще започне в Югославия. Войната ще бъде кръвопролитна и ще отнеме една трета от населението на света. И победител ще бъде Русия – тя ще установи траен мир и няма да завладява териториите на своите противници.

Означава ли всичко това, че сме на ръба на ядрен конфликт? Възможно е. Въпреки това свети Козма споменава в пророчествата, че краят на войната „ще съвпадне с двете пасхалии“, което означава, че през тази година двете пасхалии, католическата и православната, ще съвпаднат. Най-вероятно това ще бъдат следните години: 2045, 2048, 2052, 2055 и 2058.

Две ядрени войни една след друга

Ето как пророчеството от ръкописа Кутулумуш, намерен в православен манастир на Атон, описва ядрена война. В него вече са описани Първата и Втората световна война. Предстоящите събития ще започнат с това, че Англия ще изгуби всичките си колонии и ще „намалее“ до собствения си размер. Имайте предвид, че Фолклендските острови все още са нейна собственост.

Следва война между православните и агаряните (турците) и „тридневно взаимно изтребление“ – очевидно горещата фаза на ядрената война. Пророкува се, че войната с турците ще бъде последвана от победа на православните, а след това ще настъпи кратък период на всеобщо объркване и отчаяние навсякъде.

Тогава ще се появи нов съюз на държави срещу Русия и ще започне нова война – „тридневно взаимно изтребление“. Очевидно това ще бъде втората фаза на ядрената война.

След това ще се случат поредица от събития, които могат да бъдат обяснени единствено с намесата на Бог. Войната ще приключи и католиците ще преминат към православието. Православната вяра ще се разпространи не само на Запад, но и на Изток. Човешкото страдание ще приключи през „петдесет и петата година“.

В ръкописа се говори и за свалянето на папата и издигането на универсален европейски патриарх. Не е ясно обаче дали той наистина ще бъде предстоятел на Православната църква или протеже на Антихриста.

Сблъсъкът между Русия и САЩ

Други старци прогнозират различно развитие на събитията. Например има версия, че ядрената война няма да бъде между Русия и Запада, а между Русия и Китай – китайците ще нахлуят в руските територии и ще стигнат до Урал, преди руското ръководство да се осмели да използва ядрено оръжие. Китайците ще отстъпят, а Русия ще трябва да „възстанови земята на Сибир“.

Бринкли, американски протестантски пастор от края на XX век, е убеден, че това, което очаква Русия, очаква целия свят. Той говори за предстояща ядрена война и посочва, че в резултат на нея върху Украйна ще паднат осем бомби – в Киев, Харков, Днепропетровск, Одеса, Херсон, Донецк, Луганск и на Запорожие.

Освен това ракетите за Днепропетровск и Луганск ще бъдат свалени и ще паднат северно от градовете. В същото време пасторът споменава, че Киев вече няма да бъде столица на Украйна, а нейната столица ще бъде Лвов.

Пасторът предсказва поражението на Съединените щати и дори назовава всички градове, които ще получат ядрени удари – Вашингтон, Балтимор, Ню Йорк, Бостън, Чикаго, Кливланд, Детройт, Лос Анджелис и Сан Франциско. Важно е да се спомене, че свещеникът си е мислел, че всичко това ще се случи през 2014 г.

През 1994 г. австрийският ясновидец Готфрид фон Верденберг предсказва, че преди Третата световна война към Земята ще се приближи „звезда“. Пристигането й ще предизвика огнен метеоритен дъжд, а планетата ще бъде обхваната от пожари.

Ясновидецът уточнява, че това ще се случи в „прекрасен летен ден“ без облаци в небето. В десет часа сутринта слънцето угасва, земята се покрива с мъгла, небето почернява, но звезди няма да се виждат.

Тогава от запад и от север ще падне огнен дъжд. Ще бъде безшумно, но на всеки 50-100 метра на земята ще падат метеорити, които ще предизвикват пожари.

Още преди да избухне ядрената война, САЩ ще започнат война със саудитците и дори ще окупират петролните им находища, но скоро ще бъдат отблъснати. Ню Йорк ще бъде унищожен от терористи – ядрена ракета ще бъде изстреляна от кораб, но предградията ще оцелеят.

Това обаче все още не е ядрена война. Преди това в Африка ще има опустошителна война, в която Северът ще се бие с Юга и ще оцелеят само западните нации.

В Европа на власт ще дойдат леви радикали, а в Англия, Франция и Германия ще избухне гражданска война. Чехия и Словакия ще останат стабилни. Точно преди да избухне ядрен конфликт, САЩ ще изтеглят контингента си от Европа.

За първи път ядрено оръжие ще бъде използвано над Адриатическо море. Това ще доведе до множество цунами.

Друг театър на ядрена война ще бъде Северно море – съседните държави ще бъдат поразени от ракети. Великобритания, Белгия, Холандия, Германия и Дания ще бъдат засегнати от цунами с височина 90 метра. Чехия ще бъде унищожена.

От своя страна, архимандрит Зосима Сокур, който почина през 2002 г. в Донецка област и прославил се с делата си, предсказва, че всичко ще започне в Киев и ще обхване цялата руска земя. Но Русия „ще устои“ и в страната ще има голяма благодат, а силите на ада няма да надделеят над Руската православна църква. Според неговото пророчество Русия ще се отърси от предателския елит и ще се сдобие с цар, с когото ще преодолее всички изпитания.

Твоят коментар
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар