Home » Свят » Предано турско куче чака стопанина си 6 дни пред болницата
Предано турско куче чака стопанина си 6 дни пред болницата

Предано турско куче чака стопанина си 6 дни пред болницата

Наричаме ги най-добрият приятел на човека с основание, защото лоялността на кучето не може да се сравни с тази на друго същество. Наскоро куче в Турция доказа колко е предано, след като изчака почти седмица пред болницата болния си собственик.

На 14 януари Джемал Сентюрк беше откаран с линейка в болницата Medical Park в родния си град Трабзон. Докато мъжът беше откаран в болница, любимото му куче Бончук остана вкъщи с останалата част от семейството, съобщава interessantasavoir.com

Но лоялното кученце осъзна, че нещо не е наред с любимия му човек и искаше да го утеши в този труден момент. Кучето успяло да избяга от апартамента на семейството и последвало Шентюрк до болницата.

Служителите на болницата забелязали малкото куче пред входните врати и уведомили семейство Сентюрк. Тъй като те живеят близо до болницата, кученцето е докарано у дома, но на следващата сутрин то отново беше пред болницата.

Когато директорът на болницата видя предаността на кучето към човека, който обича най-много, той реши да направи нещо по въпроса. Така Сентюрк успя да общува с любимия си космат приятел през прозореца.

„Кучето му „Бончук“ го последва до вратата на болницата и отказа да напусне шест дни, докато собственикът му не бъде освободен“, каза в изявление директорът на болницата Мурат Ерджан.

„Въпреки че семейството отведе Бончук у дома, тя успяваше да избяга всеки ден, за да чака пред вратата на болницата.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар