Home » Свят » Предал се британски наемник: Не видях трупове в Буча! Всичко е нагласено (ВИДЕО)
Предал се британски наемник: Не видях трупове в Буча! Всичко е нагласено (ВИДЕО)

Предал се британски наемник: Не видях трупове в Буча! Всичко е нагласено (ВИДЕО)

„Британският наемник Андрю, който отиде в Украйна, за да участва във военните действия на страната на украинската армия и се предаде на руските сили, разказа как е бил изпратен в покрайнините на Буча – градът, в който беше организирана провокация – и районът изглеждал „недокоснат“, съобщава Russia Today.

„Изпратиха ни в Буча, след като руснаците си тръгнаха. Там успях да общувам с местните жители. Не бяхме в самата Буча, а само в нейните покрайнини“, казва британецът пред RT.

Според него районът изглеждал „недокоснат“ – нямало следи от битка. Той уточни, че е било „някъде около 3-5 април“.

„Лично аз не съм виждал трупове, нищо подобно. Всичко изглеждаше недокоснато“, каза Андрю.

Както руският президент Владимир Путин каза по-рано на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, Москва знае „кой е подготвил провокацията в Буча, с какви средства и какви хора са работили по нея“, припомня руската агенция.

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин съобщи, чеведомството му е образувало наказателно дело след „украинската провокация“.

Според белоруския президент Александър Лукашенко, „британските организатори на провокацията в украинската Буча са пристигнали от Лвов, направиха снимки, след което видеоматериалите бяха хвърлени в информационното пространство“, припомня RT.

https://www.youtube.com/watch?v=vrCFTVYdCEA&feature=emb_title

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар