Home » България » Политологът Слави Василев разкри скандална тайна за Кирил Петков и Слави Трифонов
Политологът Слави Василев разкри скандална тайна за Кирил Петков и Слави Трифонов

Политологът Слави Василев разкри скандална тайна за Кирил Петков и Слави Трифонов

Елемент на стабилност в управлението е вицепремиерът Асен Василев. Той е лъч надежда, че в управлението има мислещи хора, докато сигналите, които дава премиерът Кирил Петков, не вдъхват много успокоение у гражданите и анализаторите.

Това коментира Слави Василев.

„Коалицията дава сигнали, които не говорят за голяма устойчивост. Четирите партии не могат да се разберат. Информацията, която имам, е, че Слави Трифонов и Кирил Петков не си говорят“, посочи политологът. Пред БНР той обяви, че „ИТН са партията в коалицията, която проявява най-голям характер“.

„Смятам, че Асен Василев е много по-подходящ за министър-председател от Кирил Петков“, заяви политологът.

Според Слави Василев решението на „Продължаваме промяната“ да се учреди като партия означава, че са влезли в политика с дългосрочни намерения.

„ПП носят отговорността за управлението, макар че е коалиционно, те ще загубят най-много, ако коалицията се провали, независимо кой и какво е причината, станала за този провал“, коментира той и уточни, че Кирил Петков трябва да осъзнава, че отговорността му като министър-председател е и да поддържа коалицията заедно, която той не изпълнява добре, и това се вижда от работата на парламента, предаде актуално.ком.

По думите на политолога твърдението на Петков, че президентът Румен Радев не му се е обаждал по телефона, когато е бил служебен министър на икономиката, е вярно, но обратното се е случвало многократно:

„Помните как той се хвалеше, че не е получил нито едно обаждане от президента, но обаждания към президента от Кирил Петков, когато беше в служебното правителство, е имало. Темата с язовирите беше подадена от администрацията на президента към Петков, за да може той там да се разрови“.

Пред БНР политологът коментира и подготвяния политически проект от бившия служебен премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев:

„Потенциал в Янев има, но не смятам, че той ще направи толкова лесно и бързо крачката да събере новата партия. Той е един сериозен политик, който си дава сериозна сметка, че без структури и без много хора, които да го подкрепят, няма да скочи в тази битка“, каза още Василев, въпреки че преди няколко седмици сериозно подкрепяше Янев и подвигаше акциите му при всяко негово участие.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар