Home » Скандално » Петков стана за смях в Русия
Петков стана за смях в Русия

Петков стана за смях в Русия

Премиерът Кирил Петков става все по-популярен по света, но за беда – не в добра светлина. Само дни, след като се прочу с расистко изказване в САЩ, с министър-председателя ни се забавляват в Русия.

Ютуб-каналът „Аспекты“, който има над 360 хиляди абонати, качи вчера видео с летящите срещу Петков снежни топки на връх Шипка, придружено с коментар за политиката му от последните дни, касаеща в частност конфликта между Русия и Украйна.

„Остро антируската политика на българския премиер Кирил Петков в дните на спецоперацията на въоръжените сили на РФ в Украйна предизвика също толкова безпрецедентно остра реакция от българското общество. Правителственият глава беше буквално изгонен от трибуната със снежни топки, освиркван, с крясъци и викове „НАТО вън!“, се казва във видеото.

Руснаците обясняват също, че действието се развива край мемориала на Шипка, издигнат от българския народ за руските войни, освободили го от турците: „В деня на освобождението от османско иго, там ежегодно се провеждат тържествени мероприятия“.

По-нататък се изброяват приетите от правителството санкции срещу Русия, като например тази, че България забрани своето въздушно пространство за руски самолети.

Споменава се и уволнението на Стефан Янев, нарекъл случващото се в Украйна „специализирана операция“, а не война. Това е официалната мотивировка и на руснаците за действията им на територията на Украйна. Във видеото също се подчертават, че Янев не е проруски настроен, дори напротив, той е бил натовски генерал.

В края на видеото на „Аспекты“ руснаците благодарят на всички, които са развели руските знамена на връх Шипка. „За нас това е действително важно“, завършва видеото.

За 23 часа видеото е събрали над 1.2 милиона гледания в „Ютюб“.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар